avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Într-o asociatie de proprietari s-a produs o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Într-o asociatie de proprietari s-a produs o inundatie. ...

Buna ziua.
Intr-o asociatie de proprietari s-a produs o inundatie.
Scandalul mare nu a fost de la inundatie ci de la faptul ca nu a venit administratorul sa constate. Locatarul pagubit spune ca administratorul trebuie sa-i faca un pv cu care el sa mearga in instanta.
Administratorul spune ca nu intra in atribuitiile sale constatarea.
Cine are dreptate?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:03, 6 Octombrie 2025
Buna ziua

Inundatia a avut drept cauza proprietatea comuna? Sau a fost cauzata de o avarie la proprietatea individuala sau culpa unui proprietar.

Asociata se ocupa de administrarea proprietatii comune si nu a celei individuale.

Daca un vecin uita apa deschisa sau i se sparge o teava in casa (care nu e parte comuna) administratorul si presedintele nu au nici o obligatie sau calitate de a investiga mai departe, de a stabili ce s-a intamplat si cine este vinovat sau de a intocmi sau semna un pv.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul NU are competență tehnică sau juridică de constatare a daunelor!
El nu este expert tehnic, nici reprezentant al unei autorități, deci nu poate emite un proces-verbal de constatare cu valoare juridică pentru instanță sau pentru despăgubiri.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Sa detaliez putin...vecinul de deasupra si-a pus centrala. Tevile au fost taiate si sigilate de reprezentantii CMTEB. Cand s-a incarcat instalatia,un dop a sarit si a inundat mai jos.
Vecinul de jos vrea ca administratorul sa vina la el si sa faca constatarea...
Buna ziua

Conform legii 196/2018, nici administratorul si nici presedintele sau alt membru al comitetului executiv nu au astfel de atributii.

Prin urmare, vecinul de jos nu le poate pretinde acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna locuinta MirunaAldea MirunaAldea Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de curand am fost inundata de apartamentul situat deasupra, proprietarul acestuia fiind plecat in concediu. La momentul ... (vezi toată discuția)
Tevi cumune in boxa unui proprietar denigra denigra Buna seara.am si eu o intrebare.Locuiesc la parterul unui bloc de 2 etaje.Vecinul de deasupra ma inunda la interval de cateva luni.Problema este ca se inunda ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am primit ... Andra196 Andra196 Bună dimineața, În urma unei inundații în 2021 am primit o notificare de la Groupama ca trebuie sa achit suma de 2.800lei în 10 zile. Notificarea a fost ... (vezi toată discuția)