avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corelare intre modificarea termenului si clauza penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corelare intre modificarea termenului si clauza penala

Dragilor, am dat de urmatoarea problema juridica (deja solutionata dar nu dau detalii, vreau pareri):

Un contract de antrepriza, care prevede termen de garantie si clauza penala. La un moment dat partile fac act aditional si modifica numai prin prelungirea termenului de garantie. Problema e, in aceste conditii se mai aplica clauza penala?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:14, 18 Februarie 2010
In orice caz legea in romania este destul de confuza...
N-am clauzele acele in fata, dar banuiesc ca, daca ar fi citite in ...spiritul lor ar vrea sa sune cam asa: (ma rog, nu in halul in care ma exprim eu pe forum pentru a fi pe intelesul lumii)

- defectul aparut in perioada de garantie atrage obligatia repararii lui (executare in natura)
- in plus (pentru a nu lungi repararea pan' la Sfantu' Asteapta) se datoreaza si o suma de bani pentru fiecare zi de oprire a utilajelor (prejudiciu evaluat anticipat prin caluza penala).
Ori in acest caz, clauza penala a fost stabilita pentru intarziere in executarea obligatiei de reparare, situatie in care ea se poate cumula cu executarea in natura.

Parerea mea e ca, prin acea hotarare o clauza de agravare a raspunderii (intr-un termen de garantie mai lung) a fost transformata prin interpretare in ...contrariul ei.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
romascanu, moderator
Dap, exact asta s-a intamplat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii in engleza?! camiha camiha Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de prestari servicii( pentru elaborarea unui plan de afaceri) in limba engleza? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Refuz rezolvare claim in uk Tonyde Tonyde Buna ziua! Nu cred ca e categoria potrivita pt problema mea dar alta n-am gasit. Printr-o conjunctura am ajuns sa detin o bicicleta undeva in Tara Galilor ... (vezi toată discuția)