avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STAGIU CONTRIBUTIVITATE PENSIE MAI MIC DE 15 ANI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STAGIU CONTRIBUTIVITATE PENSIE MAI MIC DE 15 ANI

Buna ziua, mi am depus dosarul de pensionare corect, la limita de varsta stabilita de legal , fara sa mi calculez exact daca am anii contributivi (15) pentru care sa primesc dreptul la pensie.
M-am trezit , ca desi am vechime suficienta, am dupa calculele lor doar 14 ani 0 luni si 14 zile considerate ca stagiu total de cotizar , cu un total de 11.45742 puncte de stabilitate.
Inteleg ca nu se mai poate plati 1 an vechime de pensionare , cat as avea nevoie, fiindca termenul a expirat la 31 decembrie 2024. Oricum , mi ar fi fost dificil sa mi calculez singur anterior varstei de pensionare, stagiul total de cotizare.
Ce se poate face in aceasta situatie ? Imi folosesc la ceva punctele de stabilitate acumulate ?
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 14:32, 7 Octombrie 2025

Cristina_Ana
Sustineti in continuare ca dupa implinirea varstei standard nu se mai poate cumpara vechime in munca ?
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
Carp Mircea, utilizator
@ ralucapopescu : vorbiti de "vechime suficienta", "11.45742 puncte de stabilitate", "punctele de stabilitate acumulate"...
sunteti cumva deja pensionara ? daca da, inseamna ca de aceea nu mai puteti cumpara vechime...
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
GMD66, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!În 2025 se mai poate încheia un contract de asigurare ... Mihaela Princi Mihaela Princi Buna ziua!În 2025 se mai poate încheia un contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pt a cumpăra vechime in munca?Și cit costa un an de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se mai pot incheia contracte individuale de munca ... Vera Tena Vera Tena Buna ziua, Se mai pot incheia contracte individuale de munca pe durata nedeterminată sau determinata (pe durata de 6 sau 12 luni)salariatilor care ... (vezi toată discuția)