avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă am primit o amenda de la DSV de 350 pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă am primit o amenda de la DSV de 350 pentru transport marfă ...

Dacă am primit o amenda de la dsv de 350 pentru transport marfă fără documente , am achitat o și peste 2 săptămâni am primit o alta amenda de 50000 RON este în regula? Cu. Se poate emite o amenda fără a întocmi un proces verbal cu persoana în cauza? Este în regula să se întâmple așa ceva . Trăim într o țară de nimic.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:06, 7 Octombrie 2025
Solicitați în scris DSVSA-ului emitent:
Copia procesului-verbal pentru amenda de 50.000 lei;
Temeiul legal exact (act normativ + articol);
Dovada comunicării legale (cine, când și cum v-a înștiințat).

Dacă nu există un proces-verbal semnat și comunicat conform legii, amenda este anulabila si pt asta depuneți plângere contravențională, în 15 zile de la data comunicării pv
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Figurez la administratia financiara cu o amenda despre care nu stiu nimic ciprian_cocos ciprian_cocos Buna ziua, am vrut sa efectuaz plata taxelor si impozitelor pentru anul in curs prin intermediul ghiseul.ro, si am constatat ca figurez cu o amenda in ... (vezi toată discuția)
Cel mai tare proces-verbal de contrav. sofia1975 sofia1975 SUNT SALARIATA unei institutii publice si trebuie sa confirm primea unui proces verbal intocmit pe 29.02.2009,zi care nu exista!#-o Ce sa fac? (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)