avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1194 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am un apartament cu ieșire pe o terasă (in loc de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am un apartament cu ieșire pe o terasă (in loc de balcon) ...

Bună ziua,am un apartament cu ieșire pe o terasă,( in loc de balcon,) terasă care este o parte din terasă comuna a locatarilor de la același nivel.Aceata terasă este descoperita si este deteriorata de ploi,acum ar trebui izolată pentru ca inunda apartamentele de la etajul inferior. Blocul are asociație de locatari.Cine trebuie sa suporte aceste cheltuieli?Menționez că terasa este acoperiș pentru etajul inferior,o clădire din sticla lipita de bloc.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2025
Anamariageta, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:18, 7 Octombrie 2025
Buna ziua

Teresa apare in releveul apartamentului dvs?

legea 196/2018 spune ca, daca actele de proprietate nu prevad altfel, terasa, acoperisul sunt considerate bunuri comune.

Daca terasa nu apare pe releveul apartamentului dvs inseamna ca e bun comun iar de reparatia ei trebuie sa se ocupe asociatia de proprietari si costul se va imparti conform cu cota-parte indiviza.

Daca terasa apare pe releveul apartamentului dvs, atunci e proprietatea dvs individuala si va trebui sa o reparati pe cheltuiala proprie.
Cheltuielile de reparație și hidroizolare se suportă de asociația de proprietari, proporțional cu cotele-părți indivize, nu doar de proprietarul cu acces direct. Totuși, dacă deteriorările s-au produs prin utilizare improprie ori intervenții neautorizate, asociația poate solicita contribuția suplimentară a titularului folosinței exclusive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa etaj retras mihai_tomaro mihai_tomaro Buna ziua, Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis laura_gg laura_gg Cine suporta cheltuielile in cazul reparatie acoperisului? In blocul respectiv exista 4 apartamente (parter+etaj). Ce acte sunt necesare. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)