avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa-bloc reabilitată prost
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa-bloc reabilitată prost

Bună seara! Anul trecut mai exact în luna august la niciun an de la terminarea lucrărilor de reabilitare a blocului, apartamentul a fost inundat în urma ploilor, am făcut notificări la primărie, s-a prezentat executantul lucrării care a făcut ,,constatarea,, și răspunsul a fost ca vina nu îi aparține, ca de vina este pluvială care trebuie schimbată pentru ca s-a îngustat din cauza scurgerii de smoală de-a lungul timpului, iar schimbarea acesteia nu a intrat in lucrare fiind obligația asociației. Zilele acestea din cauza ploilor apartamentul este în aceeași situație, mai rău plouă fix pe contorul electric….nu avem niciun document constatator, niciun răspuns oficial. Cum putem dovedi ca este de la pluvială și nu este de la lucrare? Cum putem face o lucrare când terasa este încă în garanție? Unde aș putea face plângere? Ce pot să fac ca să se miște lucrurile în această situație?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:38, 7 Octombrie 2025
Bună seara. Situația descrisă indică o posibilă neconformitate a lucrărilor de reabilitare aflate încă în perioada de garanție legală (de regulă 3–5 ani pentru lucrări de construcții). Pentru a dovedi cauza exactă — pluvială defectă sau execuție necorespunzătoare — este necesară o expertiză tehnică extrajudiciară efectuată de un expert autorizat ANCPI, care va stabili originea infiltrațiilor.
Recomand următorii pași:
-transmiteți primăriei și asociației o cerere scrisă de constatare oficială, cu termen de răspuns 30 zile;
-solicitați inspecția ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții), care are competență de control în garanție;
-dacă nu se intervine, depuneți plângere administrativă la prefectură sau direct acțiune în instanță pentru obligarea executantului la remediere. Nu efectuați lucrări pe cont propriu până nu există proces-verbal de constatare, altfel garanția se poate pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. În urma cu 1 an am achiziționat un apartament la ... oanar30 oanar30 Buna ziua. În urma cu 1 an am achiziționat un apartament la et 4. Fostul proprietar ne-a spus că a fost făcută izolatia pe bloc si e in garantie. În urma ... (vezi toată discuția)
Receptionarea lucrarilor de reabilitare a blocului,fara semnaturile tuturor locatarilor NeluBalas NeluBalas Buna ziua.Presedintele As.de Proprietare a semnat receptia lucrarilor de reabilitare a blocului,in conditiile in care exista mari deficiente semnalate de ... (vezi toată discuția)
Structura bloc afectata - nimeni nu isi asuma responsabilitati, ce trebuie facut? patrit patrit Buna ziua, In urma cu 2 luni, mi-am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi la etajul 3, prin \"Prima Casa\". A doua zi dupa ce m-am mutat, a plouat iar ... (vezi toată discuția)