avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1369 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca fata minora de 16 ani s-a mutat la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca fata minora de 16 ani s-a mutat la ...

Buna ziua o intrebare daca fata minora de 16 ani sa mutat la un băiat care are 19 ani fără acordul tatălui doar cu acordul mamei iar mama a bagat dosarul ptr divort se poate depune plângere penala împotriva mamei deoarece fată sa mutat la băiat doar cu acordul ei fără acordul meu (al tatalui) binenteles intretinund si raportului sexuale între ei dormind si locuind împreună?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia H. , Consilier juridic 00:57, 8 Octombrie 2025
Mama nu a săvârșit nicio infracțiune din ce spuneți, nu văd pentru ce să îi faceți plângere penală.
Dacă fata are 16 ani ÎMPLINIȚI și relația este CONSIMȚITĂ, băiatul nu comite nicio infracțiune nici el.
Este într-adevăr o încălcare a autorității părintești comune, dacă divorțul nu s-a pronunțat și implicit custodia. Deși este minor, va fi ascultată și se va urmări interesul superior al copilului, în instanță.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2025
Nicoleta Silvia H., Consilier juridic
Deci sa înțeleg ca tatăl nu are nici un drept asupra minorului sa ii dea o educație si mama are dreptul sa o lase in voia ei sa întrețină relatii sexuale cu buna știința fiind minora si efectiv sa se mute la băiat fără acordul meu,e incredibil ce pot auzi,sincer.

Nicoleta Silvia H. a scris:

Mama nu a săvârșit nicio infracțiune din ce spuneți, nu văd pentru ce să îi faceți plângere penală.
Dacă fata are 16 ani împliniți și relația este consimțită, băiatul nu comite nicio infracțiune nici el.
Este într-adevăr o încălcare a autorității părintești comune, dacă divorțul nu s-a pronunțat și implicit custodia. Deși este minor, va fi ascultată și se va urmări interesul superior al copilului, în instanță.

Ați interpretat eronat. Nu am spus că e moral, am spus că nu e infracțiune (din descriere) . Plângerea penală are sens doar dacă există o faptă prevăzută de legea penală (sub 16 ani), altfel nu se poate reține răspunderea penală. Vedeți si ultimul paragraf din răspuns.
Sigur că și tatăl are aceleași drepturi părintești ca mama.
Se poate cere în instanță stabilirea domiciliului la tată, dacă considerați că este în pericol mutându-se acolo puteți cere intervenția DGASPC pentru măsuri de protecție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractinune sau nu? am varsta de 16 ani, iubitul 21 ani... mariuk mariuk Buna ziua. Am 16 ani si am un iubit de 21. Nu intretinem relatii sexuale. De curand am plecat la mare cu el si mai multi prieteni fara stirea tatalui, doar a ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale intre minori mema mema Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi ... (vezi toată discuția)