avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt pensionar la limită de vârstă și am un PFA. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt pensionar la limită de vârstă și am un PFA. Trebuie ...

Sunt pensionar la limită de vârstă și am un PFA. Trebuie să plătesc CAS 10% din PFA?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:55, 8 Octombrie 2025
Buna ziua

Va referiti la CAS (pensie) sau CASS (sanatate)? CAS = 25%, CASS = 10%. Nu exista CAS de 10%

Presupunand ca va referiti la CASS (sanatate), daca sunteti pensionar la limita de varsta:
1. aveti cifra de afaceri mai mare de 24,300 lei/an --> platiti CASS
2. aveti cifra de afaceri mai mica de 24.300 lei/an --> nu platiti CASS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si salariata: platesc cass si ca p.f.a.? roxanaolsanschi roxanaolsanschi Buna ziua. Sunt salariata din 1993 la stat si mi se retine CASS( asigurari sanatate) lunar.Din 2010 mi-am facut si un Pfa pt care mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Contributie la cass gm_mg gm_mg - am pensie de invaliditate din ian 2008 si am lucrat cca 1 an si jumatate la o firma cu 2 ore pe zi cu contract de munca perioada in care sau platit toate ... (vezi toată discuția)
Lichidare pfa popaica popaica Intentionez inchiderea pfa-ului în cursul lunii februarie 2020 când voi încasa ultima factura. La un venit net de 16000 ce taxe trebuie să plătesc? ... (vezi toată discuția)