avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, stabilirea programului de vizitã minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, stabilirea programului de vizitã minor

Bunã ziua,
Vã rog sã mã ajutati dupã o sedintã divort cu comun acord sí cu stabilirea programului de vizitã minor ,tatãl cãnd poate sã meargã dupã copil? Sedinta a fost incheiatã dar nu.cu acordul pãrtilor sí mama vrea sã facã apel cãtre instantã.Hotãrîrea este pus pe portalul instantei dar fizic prin postã na primit nimic.
Intrebarea mea este hotãrîrea cu ce datã intrã în vigoare? Mama este obligatã sã dea copilul înainte sã primeascã hotãrîrea prin posta?
Multumesc frumos.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să fiți mai coerentă. Ba e divorț prin acord, ba nu a fost acord... nu e clar deloc.

Copilul are drept să își vadă ambii părinți tot timpăul, chiar în lipsa unei hotărâri. Ca să respecte dreptul copilului, mama trebuie să colaboreze cu tatăl continuu, independent de o hotărâre de instanță.
Mare grijă la apel, nu facți apel fără să discutați cu un avocat. Dacă apelul are în vedere interesele mamei, poate fi pierdut cu brio și veți rămâne cu impresia că justiția e slabă, deși poate fi doar o neînțelegere a legii din partea dv.
Dacă vă prevalați că nu a fost comunicată încă hotărârea, asta e posibil să vă dezavantajeze în apel. Programul de vizite este de aplicare imediată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de vizita, cate sanse am? kooriz kooriz Buna ziua. Sunt o mamica divortata din aprilie 2012. In 22 noiembrie o sa fie procesul pentru modificare programului de vizita a tatalui, pe care eu le-am ... (vezi toată discuția)
Minori care nu vor sa mearga cu tata! Cristian0711 Cristian0711 In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului ... (vezi toată discuția)