avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi văd fetița (8 luni) doar datorită ordonanței ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi văd fetița (8 luni) doar datorită ordonanței președințiale, iar soția și soacra mă hărțuiesc permanent cât timp stau cu ea. Se poate schimba ceva în privința programului de vizită la finalul procesului?

Sunt tatăl unei fetite de 8 luni,
mama, în urma unor certuri, a plecat cu fetița si de 3 luni ma chinui sa o conving sa ma lase sa o vad. În acest timp nu m-a lăsat sa merg sa o vad în sensul ca nu a zis ca nu ma lasă să o văd, evident nu m-am dus cu forța la domiciliul ei încercând pe cale amicala.

Din păcate nu s-a putut fiind nevoit sa fac ordonanță președințiala. Eu și soția fiind în divorț, intentand divorț din culpa mea exclusiva, este făcut și de mine reconventionala prin avocat.

Prin ordonanță presendintiala am obținut dreptul la vizita de 3 ori în timpul săptămânii și o zi în weekend. Evindet este faptul ca în proces și prin întâmpinați mama nu a recunoscut faptul ca mi-a interzis practic sa vad copilul,desi prin dovezi(mesaje) se vede clar acest lucru.

În timpul procesului am ajuns la invoiala părților, mama fiind de acord cu programul de vizita propus. În dosarul de divorț are depus și un certificat medico legal prin care rezulta ca am fost violent fata de ea, deși nu am făcut niciodată nimic. În urma sentinței prin ordonanță presindetiala prin învoiala părților mama după câteva zile a făcut apel. În momentul de fata încă nu știu ce anume cere ca nu a venit cererea de apel.

Precizez ca mereu am fost prezent la vizite conform programului, cu dovezi, martori, poze, prin care ii scriu mamei ca voi merge la vizita. Vizitele descurc bine, mai puțin faptul ca observ ca vehement se cauta motive din partea mamei și a soacrei mele doar ca să ma provoace, în sensul ca dacă vreau sa ies cu fetița la plimbare invoca N motive, mereu mama soacra induce acuzații în privința copilului, cum o țin, cum, ii dau de, mâncare, etc. și mai presus de toate astea ma urmăresc ba în casă ba în curte, ba în fata casei, neavând intimitate cu copilul meu.

Hotărârea este în prezenta mamei la domiciliul ei sau în alte locuri stabilite de comun acord.
Evident este faptul ca apelul este făcut doar ca să nu am dreptul la copil sa și sa nu beneficiez de un asa program amplu, și clar, posibil sa invoce toate motivele negative în apel.

Vă rog să îmi spuneți, dacă totuși vizitele decurg bine, în afara faptului ca sunt pistonat și chiar dacă se invoca motive, și chiar dacă mama are acem certificat medico legal, și chiar dacă la ordonanță a fost de acord în privința programului, aceasta se poate suci? Menționez faptul ca la vizite sunt mereu axat pentru binele copilului, contribui mereu, ori dau bani mamei ori ii cumpăr eu lucruri fetitei,si în nici un fel, în ciuda faptului, îmi păstrez calmul ca vizita, și pentru binele fetitei, sa decurga frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 August 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai, linistiti-va. Copilul are 3 luni si il vedeti, e un lucru pozitiv.
Apoi, bucurati-va. Ca e soacra, sotia sau vecinul prost-dispus intr-o zi, bucurati-va ca si asa v-ati vazut copilul. La copii atat de mici, ochii care nu se vad se uita in cateva luni. Deci e bine, bucurati-va.
Cand va bucurati, nu uitati ca datorati jumatate din ADNul fericirii dv. mamei. Ca e suparata, ca e nervoasa nu mai conteaza. Asa ca, dupa vizite, nu uitati sa ii trimiteti un mesaj de multumire: ca a fost o zi frumoasa in vizita, ca v-a bucurat ca i-ati dat sa manance, ca seamana cu mama si e la fel de frumoasa, ca ii multumiti ca aveti un copil extraordinar cu ea. Un mesaj, simplu, frumos.
Daca e nervoasa rau intr-o zi, ii puteti da un mesaj in care sa o intrebati daca a fost vina dv. cu ceva si cum ati putea sa o ajutati. Nu conteaza ce spune, ca va injura, ca va ia in balon sau va multumeste. aveti rabdare.
Primele luni sunt importante la construirea unei relatii post divort. Cum se construieste, asa va fi. dezamorsati situatia, predati armele, luati-le si armele oponentilor.
Nu dati bani in mana mamei. Dar fiti disponibil: te mai ajut cu ceva? Vrei sa ii iau eu pampers azi? Mai ai lapte? O pot lua in oparc, apropo?
Banii in cont sau plata diverse pentru copil. Pentru perioada asta veti plati pensie. Cu pozele, inregistrarile, lasati-o mai moale. Nu zic nu, dar mai incet, asta streseaza si amana pacea.

Ea se poate razgandi, asta nu inseamna ca e un lucru bun pentru ea sau copil, din pacate. Dar va poate ajuta sa aveti un program mai bun. Un program bun nu e in prezenta rudelor, e nevoie de unu la unu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor de catre bunica paterna pe programul tatalui nicol26 nicol26 Buna seara Ma numesc Nicoleta si am o mare problema cu fosta soacra. Sunt divortata din primavara anului 2008, data de la care sunt sicanata permanent. Si ... (vezi toată discuția)
Custodie comună Adriandrumas Adriandrumas Sunt tata am o fetiță de 9 luni suntem in divorț am facut ordonanță PREȘIDENTIALA si mia facut programul de 2 ori pe săpt in fiecare luni si vineri de ... (vezi toată discuția)