avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1489 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit decizia de pensionare pentru limită de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit decizia de pensionare pentru limită de ...

Bună seara! Am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, la 62 de ani și 41 ani stagiu de cotizare, conform art. 56 din legea 360/2023, dar pentru satisfacerea stagiul militar ( 1 an și opt luni) nu am primit punctaj, deși am depus livretul militar. Este corect? Dacă nu, ce trebuie să fac?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:02, 9 Octombrie 2025
Dacă este menționat în total stagiu ca și stagiu asimilat, atunci în mod sigur a fost luat în calcul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La nr. total de puncte realizat scrie:
- nr. de puncte realizate în sistemul public condiții normale
- nr. de puncte realizate în sistemul public condiții deosebite
- nr. de puncte corespunzătoare pensiei suplimentare
- nr. de puncte suplimentare pentru grupe
- nr. de puncte de stabilitate
Nu scrie nimic de puncte acordate pentru perioada asimilata-stagiul militar
Nu aici se evidentiaza stagiul asimilat{armata}.
Punctele aferente stagiului asimilat{armata} intra in punctele realizate in conditii normale.
Stagiul asimilat {armata} o gasiti mentionata in defalcatul stagiului total de cotizare realizat.,.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de contestare a deciziei de pensionare adela_11 adela_11 Buna ziua, tatal meu a primit astazi decia de pensionare insa a avut un soc la citirea sumei. Astfel cu un total de 46 de ani de vechime in campul muncii, din ... (vezi toată discuția)
Anii de facultate prelungiti medical si stagiul militar la femei se valorifica la acordarea pensiei pentru limita de varsta? ARMIN54 ARMIN54 Buna ziua, as dori sa aflu, daca la pensia la limita de varsta, se iau in considerare anii de facultate prelungiti medical si perioadele de convocare si ... (vezi toată discuția)
Aplicare coeficient spor vechime luând in considerare studiile superioare si serviciul militar pt pensie limita de virsta 1dragon6 1dragon6 Am urmat la zi institutul politehnic Bucuresti intre 1977 si 1982 (cinci ani ingineri zi), si la un an dupa ce am inceput sa lucrez am efectuat stagiul militar ... (vezi toată discuția)