avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr o casa dar problema este că doar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr o casa dar problema este că doar terenul este ...

Vreau să cumpăr o casa dar problema este că doar terenul este intabulat și trecut în cartea funciară. Pot să cumpăr daca casa nu este intabulată și după sa fac eu actele pe ea? Adică eu să cumpăr doar locul de la el și la notar sa nu specificam de casa
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 21:21, 8 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluția ar fi întabularea casei de către actualul proprietar, în baza autorizației de construire și a procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor sau daca nu are autorizatie, sa intre in legalitate si doar apoi se poate vinde legal „teren + construcție”.
Nu vă recomand sub nicio formă să încheiați actul „doar pe teren”, ascunzând existența casei — riscă nulitate absolută și probleme ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare/autoruizatie de constructie Marius_gxg Marius_gxg Buna ziua, Doresc si eu sa cumpar o casa cu teren prin creditul Prima Casa si am o nelamurie. Casa a fost construita in regim propriu intre 2006 si 2009 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia ... calling calling Bună ziua, doresc sa cumpar o casa neterminata, este doar constructia la rosu si acoperișul fara usi si geamuri. 1. Nu stiu daca este intabulata.( se ... (vezi toată discuția)
Receptie si intabulare constructie noua pclaudia13 pclaudia13 Buna ziua. In cazul in care eu ridic din banii parintilor, pe un teren cumparat de mine, o constructie pe care nu reusesc sa o finalizez pana la casatoria mea, ... (vezi toată discuția)