avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensie de invaliditate la pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensie de invaliditate la pensie de varsta cu doar 200 lei in plus

Buna ziua. Este normal ca o pensie de invaliditate (grad 2-75%) de 3890 sa se mareaasca cu doar 200 lei la trecerea la pensie de varsta. 65 ani? Mentionez ca vechimea este de 34 ai si 9 luni+serviciul militar. Nu inteleg cum, daca penalizarea era de 25%, trecerea la pensie de varsta fara penalizare este de cu doar 200 lei in plus. Poate sa ma lamureasca cineva/ Mutumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2025
noidoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:10, 9 Octombrie 2025
Ok. Dar tot nu inteleg cum o pensie de invaliditate poate fi la fel cu o pensie de iesire la varsta. Pt ca, stiam ca daca iesi inainte de varsta iesi cu penalizare si se recalculeaza cand ajungi la varsta limita. Probabil ca e asa doar pt pensia anticipata. Multumesc ca m-ati lamurit.
Vă tot repet: Pensiile de invaliditate deschise anterior intrării în vigoare a legii 360/2023 s-au calculat ca și cele de limită de vârstă. Au intrat în calculul lor tot stagiul de cotizare realizat, inclusiv stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi). Dacă trecerea la limită de vârstă se făcea tot pe legislația veche, atunci intra in calcul și stagiul asimilat aferent perioadei in care ați beneficiat de pensie de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am iesit la pensie anticipat partial in martie 2023 ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am iesit la pensie anticipat partial in martie 2023 cu un stagiu de cotizare de 39 ani, 11 luni si 14 zile. Avand in vedere ca legea 360/2023 ... (vezi toată discuția)
Calcul stagiu de cotizare realizat sorineldobre sorineldobre Va rog sa-mi dati o consultatie gratuita referitor la calculul vechimii in munca. Am acum (2011) 25 de ani stagiu de cotizare la pensie in sistemul de stat. ... (vezi toată discuția)
Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul ... goplanet goplanet Penalizarea pe legea 263/2010 se regaseste la art.65, tabelul 2^1 AM STAGIUL DE COTIZARE CONTRIBUTIV (efectiv lucrat) de peste 35 ani. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)