avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am primit decizie respingere pensie limita de varsta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am primit decizie respingere pensie limita de varsta ...

Buna ziua.Am primit decizie respingere pensie limita de varsta pentru ca nu am 35 ani stagiu.
Am cerut buletin calcul de la casa de pensii si am observat ca in perioada de concediu maternitate:1999-2000 am stagiu la 1/2 norma.Inainte de a naste am fost incadrata cu 1/2 norma dar e corect sa se mentina 1/2 norma si in maternitate???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 11 Octombrie 2025
Mie mi se pare logic ca daca anterior intrarii in concediu de m,aternitate ati lucrat cu norma de 1/2, sa vi se acolrde tot 1/2 si in concediul de maternitate.
Corect!Un copil se creste doar 4 ore pe zi,in rest nou nascutul se descurca singur...

Carp Mircea a scris:

Mie mi se pare logic ca daca anterior intrarii in concediu de m,aternitate ati lucrat cu norma de 1/2, sa vi se acolrde tot 1/2 si in concediul de maternitate.Core

Nu este corect modul de calcul... Legea 120/1997 , art. 4 : Perioada concediului pentru îngrijirea copilului în vârsta de până la 2 ani constituie vechime în munca. .. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.
De acord cu dumneavoastra,dar aceasta vechime se considera ca norma intreaga?Ma intereseaza daca stagiu contributiv. este 2 ani sau 1 an?

Cornel Vasile a scris:

Nu este corect modul de calcul... Legea 120/1997 , art. 4 : Perioada concediului pentru îngrijirea copilului în vârsta de până la 2 ani constituie vechime în munca. .. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

Este stagiu intreg...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul paternal + curs puericultura poate fi acordat fractionat ... dorini dorini Concediul paternal + curs puericultura poate fi acordat fractionat in primele 8 sapt de la nasterea copilului? (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Elena Chiriac Elena Chiriac va deranjez cu o intrebare...stiu ca angajatii birourilor notariale (consilier juridic) beneficiaza de reduceri pana la 90% din onorariul perceput de catre ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public marcel.damaschin marcel.damaschin \"Persoana\" se refera la individ, sau orice persoana, fie ea fizica, ori juridica? (vezi toată discuția)