avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ar putea promovarea pe o noua pozitie sa afecteze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ar putea promovarea pe o noua pozitie sa afecteze aplicarea pentru un credit ipotecar ?

Buna ziua,

Luna aceasta urmeaza sa semnez un act aditional pentru o promovare pe o pozitie noua care presupune si 3 luni perioada de proba. (in regulamentul intern este precizat ca in cazul picarii perioadei de proba angajatul v a fi retrogradat la pozitia anterioara noului post)

Problema este ca urmeaza tot luna aceasta sa depunem actele pentru un credit ipotecar (eu sunt co-platitor) pentru un apartament pentru care am platit deja avans.

Intrebarea este, afecteaza aceasta situatie (perioada de proba) eligibilitatea mea de a fi co platitor ? Ar putea ANAF ul sa verifice aceasta schimbare de pozitie inainte de virarea primului salariu aferent noului post ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 11 Octombrie 2025
NU are cum sa afecteze eligibilitatea dvs ...se ia in considerare veniturile si nu functia,

ANAF-ul nu cred ca este interesat de functia dvs.
Frica mea este perioada de proba ce vine cu schimbarea functiei.

Cornel Vasile a scris:

NU are cum sa afecteze eligibilitatea dvs ...se ia in considerare veniturile si nu functia,

ANAF-ul nu cred ca este interesat de functia dvs.

Da, este o problema ..intrucat, netrecerea de perioada de proba inseamna ca veti reveni la functia si salariul anterior ...creditul ipotecar, s-a evaluat la salariul inainte de promovare si nu dupa ...dupa aprobarea lui, conteaza doar capacitatea dvs de a achita ratele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradarea din funcția de director Bogdanzar Bogdanzar Am fost retrogradata din functia de director in functia anterioara promovari printrun act aditional fara a fi pusa in fata comisiei de disciplina pe motive de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba StefanP93 StefanP93 Buna ziua, Din octombrie, am fost mutat pe alta pozitie in cadrul firmei in care lucrez cu perioada de proba de 90 de zile.Perioada de proba a expirat in ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)