avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca casa este pe numele socrului si el la dreptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca casa este pe numele socrului si el la dreptul ...

Buna ziua.
Daca casa este pe numele socrului si el la dreptul lui are act drept mostenire, in momentul decesului, sotul supraviețuitor are dreptul in mod egal cu copii ai acestora, insa daca unul dintre fratii renunta in favoarea celuilalt si la fel si soțul supraviețuitor, ma intrebam daca ceilalti mostenitori din clasa a doua, mama sau fratii defunctului au vreun rol, este nevoie si de permisiunea lor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2025
333ely, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:58, 11 Octombrie 2025
Dacă defunctul are soție si copii, ei mostenesc.
Părinții si fratii defunctului nu au nicio treabă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succesiune aspasia23 aspasia23 Buna ziua.Am fost casatorita 15 ani,in urma cu 2 ani sotul meu a decedat.Casa in care am locuit este pe numele socrului iar in anul 2005 cei 4 frati ai sotului ... (vezi toată discuția)