avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1439 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozitia de martor pentru procedura de succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozitia de martor pentru procedura de succesiune ...

Buna ziua. Depozitia de martor pentru procedura de succesiune se poate prelua si de alt birou notarial decat cel la care a fost deschisa succesiunea? Exemplul meu: succesiune deschisa la un birou notarial arondat judecatoriei in raza careia se afla ultimul domiciliul al defunctului, dar martorii disponibili sunt in alta localitate din acelasi judet. Notarul la care am deschis succesiunea zice ca se poate, un notar din localitatea unde locuiesc martorii zice ca nu face asa ceva, dar m-a indrumat sa merg la urmatorul notar. Inainte sa iau la rand toti notarii, mi-am zis ca ar fi o idee buna sa intreb pe acest forum.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:56, 11 Octombrie 2025
În instanta exista aceasta procedura de administrare a probelor prin comisie rogatorie la alte instante din alte localități.Nu știu daca exista o astfel de prevedere în legislația de organizare a notariatelor sau în procedura notariala dar practic este greu de crezut cs o sa găsiți usornotari doritori.(in ipoteza in care ar exista o astfel de prevedere)Cat ar putea sa fie un onorariu ca un alt notar sa ,,piardă timpul"atunci când exista notari care refuza verificarea evidentelor succesorale, sau chiar divorțuri concentrându-se se pe activități mult mai rentabile cu dezvoltatori imobiliari,colaborare cu bănci etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Legea nu interzice, însă e firesc ca notarul care instrumenteaza procedura succesorala, care a văzut actele si cunoaște speța, sa se ocupe de toate actele din dosarul succesoral respectiv.
E ca si cum dvs vă duceți la un stomatolog sa vă curețe un dinte cu freza, iar plomba o puneți la altul.
Apoi, poate notarul unde ați depus dosarul preferă un anumit mod de formulare a declarației martorilor, poate îl interesează mai multe detalii etc.
Încercați sa găsiți alți martori care l-au cunoscut pe defunct si se afla mai aproape. Sau, aduceti-i dvs cu masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala a notarului bukinst bukinst In situatia dezbaterii unei succesiuni, decedatul avand domiciliul intr-o localitate rurala aflata la egala distanta de 3 orase in care se gaseste un birou ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Succesiune in alta localitate DESTINY DESTINY Buna ziua tuturor! am o intrebare : succesiunea unui loc de veci aflat in provincie, se poate face in Buccuresti, daca mostenitorii au aici domiciliul ? Va ... (vezi toată discuția)