avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am pensie de boala grad 2 fara drept de munca, dar am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am pensie de boala grad 2 fara drept de munca, dar am înțeles ...

Am pensie de boala grad 2. pe ea e specificat fara drept de munca, Dar am inteles ca din 2024 se poate ca cei cu pensie de boala grad 2 si 1 sa munceasca. Practic eu am voie sa imi fac un pfa in it? chiar daca fizic nu pot sa lucrez, insa pe calculator pot lucra. daca pot, atunci care ar fii pasii? pot deschide direct pfa sau trebuie sa merg la casa de pensii sau casa de sanatate? multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:22, 13 Octombrie 2025
Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate.

In speta, va puteti infiinta un PFA.

Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanei fizice autorizate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionat medical grad 2 - pot infiinta pfa? adrianaionescu1957 adrianaionescu1957 Sunt pensionat medical, gradul 2 accentuat, cu diagnosticul Parkinson .Pot infiinta un PFA cu activitate <spalatorie auto> ?Voi primi pensia si indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana cu handicap. pot sa devin pfa? mihailescucr mihailescucr Buna ziua! Eu sun persoana cu handicap gradul 2 accentuat. Pot face firma pe numele meu? (vezi toată discuția)
Pfa, cim si pensie de invaliditate de gradul iii? Lydienne30 Lydienne30 Bună ziua! Dacă sunt PFA si am o Pensie de Invaliditate de gradul III, insa vreau sa si lucrez 4 ore cu CIM... am dreptul sa fac cate putin din ... (vezi toată discuția)