avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca initialele tatalui sunt A.A. provenind de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca initialele tatalui sunt A.A. provenind de la Adrian Augustin ...

Dacă initialele tatalui sunt A.A. provenind de la Adrian Augustin se trec ambele litere? Dar daca initialele provin de la Victor Constantin se trece VC?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2025
R Manea, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:55, 14 Octombrie 2025
Unde sa le treceti? Detaliati.
In actele de studii datele se înscriu în ordinea înscrisă în certificatul de naştere, fără prescurtări sau abrevieri, în conformitate cu terminologia oficială în vigoare. Numele titularului, iniţiala/iniţialele prenumelui/prenumelor tatălui (mamei, în cazul în care tatăl este necunoscut) şi prenumele titularului actului de studii se scriu cu majuscule, format de tipar, folosindu-se alfabetul latin, cu aplicarea semnelor diacritice.
(Art 14 alin 2 din Regulamentul cadru privind regimul actelor de studii...)
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2025
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiala tatalui vasea_13 vasea_13 Am intalnit atatea situatii incat nu mai stiu cum sa procedez. In cazul in care tatal are 2 prenume, se trec ambele initiale sau doar prima? Daca in ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume nastere utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As dori sa aflu daca o persoana poate sa isi schimbe numele de familie din certificatul de nastere, chiar daca actualmente, prin casatorie a ... (vezi toată discuția)
Eliminare prenume andrei252005 andrei252005 Buna ziua, doresc sa elimin un prenume din cele 3 pe care le are copilul meu. (vezi toată discuția)