avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dat recent( in luna iunie mai exact) examen de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dat recent( in luna iunie mai exact) examen de medic primar ...

Buna ziua, am dat recent( in luna iunie mai exact) examen de medic primar si l-am luat cu brio, in luna septembrie am primit diploma de medic primar si am dus-o la servici, insa acum in octombrie inca nu mi s-a marit salarul, pe motiv ca inca nu s-a schimbat statul de functii si ca dureaza , ca acest stat de functii nu se schimba asa "cum vreau eu" ( expresia celor de la personal) , ca se va schimba cand se vor face mai multe schimbari odata. Intrebarea este : daca e corect sa astept si daca nu trebuia si era obligatoriu sa primesc inca din aceasta luna ( octombrie) aceasta marire de salar conform noului titlu primit (este un spital de stat) si daca acest stat de functii nu trebuie modificat de fiecare data cand este nevoie , adica atunci cand cineva primeste un titlu nou sau o gradatie noua, superioara . Am dreptul sa primesc si retroactiv acesti bani ,inca de cand am promovat acesti bani( din iunie ) sau macar din septembrie de cand am primit diploma de la minister si DSP si am dus-o la servici?De asemenea , cat ar fi ok sa astept aceasta majorare de salar ? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2025
Liflor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 15 Octombrie 2025
VB de sectorul bugetar sau de cel privat?
Bugetar.
Intr-adevar, daca in organigrama nu exista postul de medic primar , nu va pot modifica salariul
Pai cum asa? Organigrama este acelasi lucru cu statul de functii? Si ce e de facut? Adica dupa schimbarea organigramei se va mari salarul , nu? Iar intrebarea era la cat timp se schimba ea , nu de cate ori este nevoie? Adica si cand exista modificari si avansari in grad ale angajatilor?
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, daca in organigrama nu exista postul de medic primar , nu va pot modifica salariul

Este aceeasi cu statul de fucntii , acestea nu se schimba de ori este nevoie ..procedura o gasiti reglementata la nivel de angajator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! cum poate fi transformat un post de statistician ... Ramona-Cristina Ramona-Cristina Bună ziua! Cum poate fi transformat un post de statistician medical cu studii medii in statistician medical cu studii superioare? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Aplicare lege 153/2017 Mihaela Neculau Mihaela Neculau Daca un salariat este angajat/promovat , cum aflu ca exista /nu exista functie similara in plata pentru a aplica art 39 (1) sau (2) din Legea 153/2017? Poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție ... elenasuch elenasuch Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție de teatru opera și opereta .Am avut categoria și treapta -2/5-ca nivel de salarizare in ... (vezi toată discuția)