avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La acumularea celor 15 puncte conducatorul auto ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La acumularea celor 15 puncte conducatorul auto trebuie ...

Buna ziua,
La acumularea celor 15 puncte conducatorul auto trebuie informat pri adresa scrisa la domiciliu despre faptul ca trebuie sa predea permisul pentru suspendare?Daca nu primeste acea adresa scrisa de la politie sa predea permisul poate sa nu-l predea ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:37, 14 Octombrie 2025
Articolul 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie operează:
a) pentru o perioada de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârșit contravenții care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioada de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
..............................................
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), serviciul poliției rutiere care are în evidență contravenientul îl înștiințează pe acesta în scris cu privire la cumulul celor 15 puncte de penalizare, precum și cu privire la perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, în termen de 15 zile de la data aplicării ultimelor puncte de penalizare. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule operează începând cu ziua imediat următoare predării permisului de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data aplicării ultimelor puncte de penalizare. În situația în care la data operării acestei suspendări, dreptul de a conduce este afectat deja de o altă suspendare a exercitării acestuia, perioada de suspendare prevăzută la alin. (1) lit. a) și b) curge în continuarea perioadei de suspendare inițiale.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in data de 09/11/2022 am fost oprit de un echipaj ... Alex1609 Alex1609 Buna ziua! In data de 09/11/2022 am fost oprit de un echipaj de poliție rutieră pentru ca m au înregistrat cu aparatul radar. Toate bune si frumoase si la ... (vezi toată discuția)
Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)