Bună ziua.In februarie 2025 am închiriat apartamentul unei domnișoare pe o perioada de un an, însă contractul nu a fost declarat la Anaf ( aici greșeală mea).O data cu inflația am informat chiriașa ca valoarea chiriei se va marii si i-am dat un termen de o luna sa mi confirme daca mai dorește sau nu sa rămână.
Aceasta m a informat ca va rămâne, i am trimis contractul cu modificările aferente iar ea mi a trimis notificare ca nu mai dorește sa rămână in locuință si o va părăsi in noiembrie.A trecut ca si clauza pe notificare ca , garanția va acoperii chiria aferentă lunii octombrie, însă eu nu am fost de acord.A modificat ulterior clauza ,menționând ca eu ii voi returna garantia o data cu plecarea ei din apartament iar ea ulterior va achita facturile aferente.Nu am fost de acord, deoarece garantia îmi poate acoperii posibilele daune si neplati.
La momentul actual, factura pentru octombrie nu a plătit,o, ea se afla in apartament si nici nu raspunde.
Cum pot proceda pe cale legala ?
Multumesc
Buna ziua, Se poate demara procedura de evacuare și dumneavoastră sa vă recuperați chiriile restante. Trebuie analizate toate documentele si se poate stabili apoi strategia. Este recomandat să nu o evacuați forțat și să faceți toate aceste demersuri pe cale legale pentru a nu se întoarce toată situația împotriva dumneavoastră.