avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata chirie !!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata chirie !!!!

Bună ziua.In februarie 2025 am închiriat apartamentul unei domnișoare pe o perioada de un an, însă contractul nu a fost declarat la Anaf ( aici greșeală mea).O data cu inflația am informat chiriașa ca valoarea chiriei se va marii si i-am dat un termen de o luna sa mi confirme daca mai dorește sau nu sa rămână.
Aceasta m a informat ca va rămâne, i am trimis contractul cu modificările aferente iar ea mi a trimis notificare ca nu mai dorește sa rămână in locuință si o va părăsi in noiembrie.A trecut ca si clauza pe notificare ca , garanția va acoperii chiria aferentă lunii octombrie, însă eu nu am fost de acord.A modificat ulterior clauza ,menționând ca eu ii voi returna garantia o data cu plecarea ei din apartament iar ea ulterior va achita facturile aferente.Nu am fost de acord, deoarece garantia îmi poate acoperii posibilele daune si neplati.
La momentul actual, factura pentru octombrie nu a plătit,o, ea se afla in apartament si nici nu raspunde.
Cum pot proceda pe cale legala ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2025
RalucaM27, utilizator
Cel mai recent răspuns: RalucaM27 , utilizator 17:33, 14 Octombrie 2025
Buna ziua, Se poate demara procedura de evacuare și dumneavoastră sa vă recuperați chiriile restante. Trebuie analizate toate documentele si se poate stabili apoi strategia. Este recomandat să nu o evacuați forțat și să faceți toate aceste demersuri pe cale legale pentru a nu se întoarce toată situația împotriva dumneavoastră.
Multumesc pentru răspuns.Care ar fi primul pas ( notificare ?)si ce daune pot fi cerute ( chiria restanta si cheltuielile de judecata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare evacuare imobil fotopoulus fotopoulus Buna ziua, contract de închiriere expirat de 9 luni, se locuiește și se plătește în continuare chirie proprietarului inclusiv pentru luna in curs, in ... (vezi toată discuția)
Am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani ... Dianapop6898888 Dianapop6898888 Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie concreta, am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani, in urma cu o luna i-am spus ca maresc ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic blahblah blahblah In oct. 2006 am inchiriat apartamentul proprietate personala unei societati comerciale cu titlu de sediu reprezentativ. Au achitat chiria cu oaresce ... (vezi toată discuția)