Buna ziua,
cine ma poate ajuta cu o informatie concreta, am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani, in urma cu o luna i-am spus ca maresc chiria dupa expirarea contractului actual (01.10.25) pe fondul cresterii inflatiei, urmand sa primesc un raspuns acum 2 zile ca nu mai ramane deoarece i se pare o suma mare, pe care nu si-o mai permite de achitat. Mi-a dat un preaviz de o luna ca elibereaza locuinta , specificand ca "garantia"pe care ne-a lasat-o la inceputul contractului sa fie folosita pentru plata chiriei pe luna in curs.I-am explicat ca nu am cum sa fac asa ceva, practic i-o returnez dupa ce pleaca mai exact in august. A mai specificat in notificare ca vrea sa stea pana in 15.08. fara sa plateasca perioada respectiva de 2 saptamani . Este legal asa ceva? cum as putea sa procedez. multumesc pentru un eventual raspuns
gi-jane2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
corect e sa plateasca chiria normal, pe august jumatate, iar in septembrie, dupa ce vin de plata toate facturile,, ii calculati si daca nu sunt pagube, ii dati diferenta.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu aveti de ce sa faceți, cu contractul, mergeti la executor in vederea executării silite pt neplata chiriei. Aveti contractul înregistrat, da?
Acuma, nu știu nici cata garanție ati luat.
Da este inregistrat la ANAF, garantia este in cuantum de 1400 de lei, tocmai pentru a acoperi diferile daune, ea daca pleaca in august si cand doreste fara acordul meu, si raman cu facturi neplatite si daune ale locuintei este legal?
Dacă închiriați un imoobil ar fi bine sa aveți un contract redactat de un av ,nu ,,..modele",,într o consultație ar trebui sa vi se explice diverse probleme care pot sa se ivească pe parcurs etc.Daca din răzbunare va da foc la o.usa sau va sparge un perete cu târnăcopul atunci puteți for.mula plangere penala.In rest faptu lca va trimite o nofificare nu va da un temei legal sa formulați plângeri penale.Politia nu are competențe în astfel de neînțelegeri care se soluționează în cadrul unui proces civil dacă este cazul..