Tatal meu a murit acum 5 ani,dupa el am facut succesiune.Acum 3 ani a murit bunicul(tatal tatalui) care avea o casa si niste terenuri.Unchii mei,adica fratii tatalui meu doresc sa faca succesiune dupa bunicul.Eu am dat o declaratie notariala cum ca renunt la ceea ce mi s-ar cuveni, ca fiu al tatalui meu, din averea bunicului. Problema a aparut atunci cand unchii s-au prezentat la notar pentru succesiune.Notarul solicita din partea mea un supliment de mostenitor dupa tata caruia i s-ar cuveni o cota din averea bunicului.Vreau sa va rog sa imi spuneti daca declaratia notariala de renuntare este sau nu de ajuns si daca se poate finaliza succesiunea fara acel supliment de mostenitor din partea mea.
Multumesc celor care ma ajuta cu un sfat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2025 bbt, utilizator
Un decedat nu are capacitate de folosință, nu poate primi moștenire cel care era decedat la momentul decesului celui care lasă moștenirea. Dv. sunteți moștenitorul cotei care nu i se cuvine tatălui, dar i s-ar fi cuvenit dacă ar fi fost în viață.
În opinia mea, nu, nu este nevoie de altceva.
Ce supliment să includă în patrimoniul lăsat de tată dacă atunci când tatăl a decedat nu i se lasase încă nimic? Decedații nu au drepturi la moștenire.
Renuntare la succesiune
ions
Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)