avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La aproape un an de zile de la decesul mamei mele, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La aproape un an de zile de la decesul mamei mele, ...

Bună ziua.
La aproape un an de zile de la decesul mamei mele, unicul părinte, care deținea 62,5% din apartamentul moștenit în urma decesului tatălui meu, aflu că ar fi vândut toată cota de 62,5 sorei mele care deținea ca și mine 18,75%. N-am văzut actul, care ar fi fost făcut la notar, zice sora, undeva prin 2019-2020. În actul constatator al decesului, în spital, scria că mama ar fi avut și demență, eu știind că merge la psihiatru pentru pastile de "memorie" de prin 2015 aprox. Mama avea și o rezervă de bani plus pensia în cont bancar. Acum sora nu mai vrea să facă succesiune deoarece,zice ea, nu are rost. Dar eu cred că vânzarea nu e legală și succesiunea ar trebui făcută pentru tot patrimoniul.
Ce părere aveți, ce sfaturi îmi puteți da ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:58, 15 Octombrie 2025
Ar trebui sa dovediți că mama nu avea discernământ la momentul încheierii actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validitate act notarial oanalumi oanalumi Tata are diagnostic pus de dementa altzheimer la spitalul SF. Ioan. Dupa ce s-a pus acest dignostic, la un alt spital, sora mea a facut un act notarial, cu ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)
Donatie calin felicia calin felicia Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)