avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transcrierea unui imobil pe numele unuia dintre copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transcrierea unui imobil pe numele unuia dintre copii

Buna ziua. Intrebarea mea este referitoare la transcrierea unui imobil pe numele unui copil . Pe scurt, am un apartament si trei copii. Am o varsta la care omul se gandeste ca va avea nevoie de cineva langa el. Dintre cei trei copii, numai unul este in situatia sa ma ajute. Vreau sa trec apartamentul pe numele sau cu conditia ca sa am uzufruct cat voi trai. Am nevoie de acordul tuturor potentialilor mostenitori( copii mei, eu fiind divortata de multi ani) ca sa trec apartamentul pe numele celui ales?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:17, 16 Octombrie 2025
Nu aveti nevoie de acordul lor, fiind liber sa dispuneti dupa cum doriti de bunurile dvs. Atentie si la tipul actului pe care il veti incheia.
Multumesc.
Depinde sub ce forma "treceti".
Este un termen extrem de vag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari inngrid inngrid Buna, am niste neclaritati si va rog sa ma lamuriti dvs cum stau lucrurile, dar mai intai am sa va expun problema. Sunt divortata de multi ani , am 2 baieti ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietari apartament geoserban geoserban Am un apartament achizitionat impreuna cu sotul meu de care sunt divortata,fara sa facem partajul,locuim in acelasi apartament.Va rog sa mi spuneti care este ... (vezi toată discuția)