avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am următoarea situație. Sotul meu si cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am următoarea situație. Sotul meu si cu mine am ...

Buna ziua.
Am următoarea situație.
Sotul meu si cu mine am cumpărat o casa acum mulți ani.
Întrebare: daca sotul meu moare poate copilul lui din alta căsătorie sa îmi ceara mostenire, el are si o soră, poate si ea sa ceară cotă, care este dreptul meu? Care sint cotele? Repet, casa este cumpărată de noi 2.
Mulțumesc
P.s. poate sotul sa îmi vândă partea lui, vanzare cumpărare ? ori sa treacă totul pe numele meu?
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
hope72, utilizator
Cel mai recent răspuns: hope72 , utilizator 15:50, 16 Octombrie 2025
As vrea sa știu daca întrebarea mea e vizibila , nu stiu de ce nu am nici măcar un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ... Uzac Uzac Buna seara Bunica mea decedata i are 3 copii din prima casatorie ( un copil este mama) A - ll - a relatie concubinaj are 2 copii Bunica vinde casa de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire 9999 9999 suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta ... (vezi toată discuția)
Drept la proprietete. jack electro jack electro Buna ziua. Persoana cu care imi impart bucuriile si necazurile vietii si cu care convietuiesc de multi ani dar cu care nu sunt casatorit , a cumparat o casa ... (vezi toată discuția)