Bună ziua , plătesc pensie alimentara pt minor ..de o luna nu muncesc și mai trebuie sa stau cel puțin încă o luna ( am niște probleme de sănătate si am avut su un examen de atestat marfa ) practic pe lunile acestea nu iau nici un ban ce pot face ? Tre sa ma adresez instantei ? Se va recalcula pensia alimentara sau doar perioada în care nu am avut venit ? Zi buna !
Veți fi obligat să plătiți suma stabilită de instanță. Retroactiv nu puteți obține recalcularea, mai ales pentru doar 2 luni.
Procesul poate dura 1 an, sau chiar 2 ani.
Da se poate oricand face o recalculare, daca veniturile se modifica, ori se modifica nevoile si obligatiile dvs.
Va fi apreciat ansamblul probelor, a obligati lor dvs dar si a veniturilor, precum si a nevoilor minorului, interesul superior al copilului urmand sa primeze, avand in vedere starea lui de neputinta de a se intretine si de dependenta datorata minoritatii.
Pensie alimentara
Tinas
Din martie 2014 mi-a fost incredintat minorul prin ordonanta presedintiala, iar in august s-a solutionat fondul in sensul ca exercitarea autoritatii parintesti ... (vezi toată discuția)