avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc pensie alimentara pentru minor, dar de o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc pensie alimentara pentru minor, dar de o luna nu muncesc ...

Bună ziua , plătesc pensie alimentara pt minor ..de o luna nu muncesc și mai trebuie sa stau cel puțin încă o luna ( am niște probleme de sănătate si am avut su un examen de atestat marfa ) practic pe lunile acestea nu iau nici un ban ce pot face ? Tre sa ma adresez instantei ? Se va recalcula pensia alimentara sau doar perioada în care nu am avut venit ? Zi buna !
Veți fi obligat să plătiți suma stabilită de instanță. Retroactiv nu puteți obține recalcularea, mai ales pentru doar 2 luni.
Procesul poate dura 1 an, sau chiar 2 ani.
Rezolvati doar daca gasiti intelegere in mod amiabil, desi dreptul la intretinere al minorului nu se suspenda pentru ca nu realizati venituri.
Dar de modificat pensia se pate ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Rezolvati doar daca gasiti intelegere in mod amiabil, desi dreptul la intretinere al minorului nu se suspenda pentru ca nu realizati venituri.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate oricand face o recalculare, daca veniturile se modifica, ori se modifica nevoile si obligatiile dvs.

Va fi apreciat ansamblul probelor, a obligati lor dvs dar si a veniturilor, precum si a nevoilor minorului, interesul superior al copilului urmand sa primeze, avand in vedere starea lui de neputinta de a se intretine si de dependenta datorata minoritatii.
Ce pensie datorați acum cf. hotărârii?
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Tinas Tinas Din martie 2014 mi-a fost incredintat minorul prin ordonanta presedintiala, iar in august s-a solutionat fondul in sensul ca exercitarea autoritatii parintesti ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Daca s-a facut oprire la cont o suma pe 3 ani de pensie alimentara ... Mihaela1106 Mihaela1106 Daca s-a facut oprire la cont o suma pe 3 ani de pensie alimentara prin executare silita in instanta,si nu e specificat ca tatal mai are un copil in afara de ... (vezi toată discuția)