avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc pensie alimentara pentru minor, dar de o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc pensie alimentara pentru minor, dar de o luna nu muncesc ...

Bună ziua , plătesc pensie alimentara pt minor ..de o luna nu muncesc și mai trebuie sa stau cel puțin încă o luna ( am niște probleme de sănătate si am avut su un examen de atestat marfa ) practic pe lunile acestea nu iau nici un ban ce pot face ? Tre sa ma adresez instantei ? Se va recalcula pensia alimentara sau doar perioada în care nu am avut venit ? Zi buna !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:36, 16 Octombrie 2025
Veți fi obligat să plătiți suma stabilită de instanță. Retroactiv nu puteți obține recalcularea, mai ales pentru doar 2 luni.
Procesul poate dura 1 an, sau chiar 2 ani.
Rezolvati doar daca gasiti intelegere in mod amiabil, desi dreptul la intretinere al minorului nu se suspenda pentru ca nu realizati venituri.
Dar de modificat pensia se pate ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Rezolvati doar daca gasiti intelegere in mod amiabil, desi dreptul la intretinere al minorului nu se suspenda pentru ca nu realizati venituri.

Dar de modificat pensia se poare ?
Dapix a scris:

Veți fi obligat să plătiți suma stabilită de instanță. Retroactiv nu puteți obține recalcularea, mai ales pentru doar 2 luni.
Procesul poate dura 1 an, sau chiar 2 ani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da se poate oricand face o recalculare, daca veniturile se modifica, ori se modifica nevoile si obligatiile dvs.

Va fi apreciat ansamblul probelor, a obligati lor dvs dar si a veniturilor, precum si a nevoilor minorului, interesul superior al copilului urmand sa primeze, avand in vedere starea lui de neputinta de a se intretine si de dependenta datorata minoritatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Tinas Tinas Din martie 2014 mi-a fost incredintat minorul prin ordonanta presedintiala, iar in august s-a solutionat fondul in sensul ca exercitarea autoritatii parintesti ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retro? crisdario crisdario Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de ... (vezi toată discuția)