Bună ziua! Unchiul meu din partea mamei are un fiu rezultat dintr-un concubinaj și nu dorește să îi lase casa fiului său deoarece fiul nu vrea să îl vadă ( relația este extrem de rece între ei). Soția nu a contribuit cu nimic la acea casă fiul este încă minor. Unchiul meu încă speră că se va căsători și va avea și alți copii cu care să aibă o relație bună. Dacă unchiul meu nu se recăsătorește casa îi rămâne fiului său chiar dacă unchiul meu nu dorește? Dacă va avea și alți copii tot îi rămâne o parte din casa fiului respectiv?( Fiul este recunoscut. Are numele de familie al unchiului meu).
Conform codului civil roman, copiii nu pot fi dezmosteniti decat in cazuri exceptionale (omor, tentativa de omor, etc)...
Prin urmare, chiar daca unchiul face un testament, copilului ii va reveni cel putin o jumatate din cat i s-ar fi cuvenit in lipsa acelui testament.
Singura varianta e ca, la data decesului, unchiul sa nu mai aiba nimic pe numele sau. orice ar avea pe numele sau se va imparti intre sotie (daca va fi casatorit la data decesului) si copil (sau copii, daca va mai avea) plus eventual pe cine va mai trece in testament (daca va face asa ceva).
Testament
Eea
Sora mea are o relatie de concubinaj de 9 ani.Prietenul ei,din casatoria anterioara,are un fiu.Mentionez ca el era divortat cand s-a cunoscut cu sora ... (vezi toată discuția)