avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somajul este perioada contributiva? Am 34 de ani si 6 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somajul este perioada contributiva? Am 34 de ani si 6 luni vechime ...

Somajul este perioada contributiva?
Am 34 de ani si 6 luni vechime contributiva. Daca as intra in somaj pentru 6 luni, s-ar calcula ca si perioada contributiva?
Daca nu, in paralel cu somajul, imi pot plati CAS, ca peste 6 luni sa pot indeplini stagiul obligatoriu de 35 de ani de contributivitate? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 16 Octombrie 2025
La acest moment somajul este stagiu de cotizare contributiv.
Perioadele în care s-a beneficiat de ajutor de şomaj şi/sau de ajutor de integrare profesională, prevăzute de Legea nr. 1/1991, anterior datei de 01.04.2001 , sunt perioade necontributive.

Daca veti intra in somaj , aceasta este perioada contributiva , in prezent.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, perioada de somaj din anul 1996 se ia in calcul ca ... Elena Tomescu Elena Tomescu Buna ziua, Perioada de somaj din anul 1996 se ia in calcul ca vechime in munca in cazul pensiei anticitate ? Deasemeni perioada de somaj din anul 2020 se ia ... (vezi toată discuția)
Somajul (in functie de perioada) e vechime contributiva/necontributiva, sau nu? DanutBogdan DanutBogdan Am gasit pe Avocatnet urmatorul raspuns al unui consilier juridic : 2. Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002, ... (vezi toată discuția)