avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt căsătorită cu soțul meu de 2 ani si avem ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt căsătorită cu soțul meu de 2 ani si avem ...

Bună seara sunt căsătorită cu soțul meu de 2 ani si avem o fetita de 2 ani si 5 luni si plus ca sunt însărcinată cu al doilea copil.. noi locuim cu părinții lui dar ei nu ma vor nu ma suporta mereu imi găsește nod in papura mai ale soacra ii baga ii cap sotului numai minciuni despre mine k nu fac treaba k nu fac nimik k nu am grija de fetita..dar nu este adevărat eu imi iubesc copilul foarte mult e copilul meu dar ei imi ia copilul mereu de lângă mine si îl duce la ei in camera câteva ore bune sa stea cu ea... soacra mea ne comanda si pe sot si pe copil iar pe mine ma injura isi bat joc de mine..iam zis sotului sa plecam sa stam cu chirie dar nu vrea zice k el are casa părinți lui ia dat casa cu acte cu clauza după moartea lor el este stăpân...dar eu nu pot sa stau asa pana mor ei..sunt foarte nefericită neliniștita. Din cauza ei soțul meu ma jignește imi spune k copii lui niciodata nu pleacă din curtea asta mai bine plec eu si copii îi las lui k are grija el si maikasa de copii eu numai am viata cu dorul meu din cauza ei..ce pot face ajutați-mă va rog.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 06:07, 18 Octombrie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot regretul ca sunteti in situatia asta - ati avea unde sa plecati ? la parinti , la o ruda dispusa sa va primeasca ? Ati avea cu ce sa intretineti copiii ? aveti vreun venit ? Daca raspunsul la aceste intrebari este DA , luati-va copilul si plecati . Si nu va mai uitati in urma … Chiar de a doua zi ( obligatoriu ) introduceti actiune de divort , si ordonanta presedentiala pentru domiciliul minorului la dvs. Acum , pana nu nasteti , cu doi copii e mai greu sa plecati fara sa va opreasca . De obicei , judecatorii nu depart o mama de un copil asa mic , decat cu motive foarte intemeiate ( ca e consumatoare de droguri , de alcool , ca pune viata copilului in primejdie , etc. ) Cum adica “ copiii lui nu pleaca din curtea asta “ ? Nu-s doar copiii lui , sunt ai amadurora . Iar ACUM are un singur copil , foarte probabil va avea 2 , bine ar fi ca al doilea sa nu vina in acea curte … Daca sotul dvs. e sub papucul mamei …. chiar cand sunteti insarcinata , jignindu-va si spunand sa plecati , slabe sperante sa se schimbe vreodata . E cat se poate de limpede ca - de fapt - nu tine la dvs. , poate a dorit doar sa aiba cine sa-i faca copii … Deschideti-va ochii , nu e de trait asa , si nu aveti de ce sa tolerati asta . Nu e cu nimic - impreuna cu ai lui - mai bun decat dvs. , dimpotriva … Practic , nu e barbat … Un barbat adevarat Isi apara familia pe care si-a intemeiat-o , impotriva oricui , chiar a propriilor parinti . Si mai ales , nu-i spuneti NIMIC despre ce doriti sa faceti , nici macar sa nu banuiasca . Nu aveti de ce sa tolerati sa va injoseasca nimeni pe lumea asta . Fi-ti inteleapta si puternica , aveti de crescut doi copii … PS. Ar fi cat se poate de indicat sa consultati un avocat , fara stirea lui , binenteles . Dupa ce nasteti , va va fi mult mai greu .
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nicicand nu e tarziu sa o luati de la capat. Daca acum traiti asa, la 2 ani de la casatorie, nu are sens sa asteptati pana la adanci batraneti ca isi va schimba comportamentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai stați în locul acela. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai urâte vor fi situațiile și cu atât mai greu vă va fi să plecați. Vorbiți cu un avocat și plecați.
Ca sa luați minorii trebuie sa aveți unde sa locuiți.
Va fi necesar cel putin un proces.
Trebuie văzut ce va spune avocatul angajat intrucat fiecare avocat lucreaza in felul sau.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, din care unul încă nenăscut. ce mă sfătuiți? Flavia.onu Flavia.onu Sunt căsătorită de 2 ani si sunt in aceasta relatie de 8 ani, am o fetita de 2 ani si 10 luni, iar luna viitoare nasc un băiețel. Relația cu soțul meu ... (vezi toată discuția)
Nu ma lasa sa-mi vad fetita ContSters294305 ContSters294305 Buna ziua, vineri seara sotia si-a luat bagajele si a plecat de acasa inpreuna cu fetita la maicasa, eu am oprit baiatul (sunt gemeni). Azi am vorbit la tel. ... (vezi toată discuția)