avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost ales presedinte de bloc si din cauza unor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost ales presedinte de bloc si din cauza unor ...

Buna seara. Am fost ales presedinte de bloc si din cauza unor neintelegeri cu acestia,am decis sa demisionam cu toti, inclusiv comitetul ex.
Intrebarea mea este urmatoarea : mai am drept de semnatura pana la alegerea unui nou presedinte de bloc?
Practic nu mai exista presedinte de bloc si nici comitet, prin urmare totul e in aer.

Doamna Administratora spune ca are nevoie de o semnatura pentru un act, dar eu mi-am depus demisia din data de 06.10. 2025, un exemplar la arhiva blocului si unul la mine si nu mi se pare normal sa mai semnez ceva pentru ca am renuntat la rol.

Multumesc de eventuale raspunsuri!

Articolul de mai jos este dintr-un fisier PDF legat de asociatii de proprietari.

"Ce se întâmplă când președintele și comitetul executiv își dau demisia
și nu vrea să preia nimeni?
În cazul demisiei președintelui sau a unui membru al comitetului executiv al
asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi
răspunderile până la data alegerii unui nou președinte sau membru al
comitetului executiv în locul acestuia. Președintele este și membru al
comitetului executiv.
Structurile de conducere ale asociației de proprietari sunt obligatorii, anume
președinte și membrii comitetului executiv, astfel că se impune convocarea
adunării generale pentru alegerea acestora și responsabilizarea proprietarilor
membri ai asociației de proprietari pentru implicarea și asumarea funcțiilor
respective. (art. 56. alin (1) din Legea nr. 196/2018) "
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2025
Un_Timisorean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 18 Octombrie 2025
Membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou președinte ..prin urmare, puteti semna acel document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie președinte asociație – lipsă cvorum Andreeaqaxedc Andreeaqaxedc Bună ziua, Sunt președintele unei asociații de proprietari dintr-un bloc cu 8 apartamente + 2 spații comerciale. Am câteva nelămuriri și vă rog, ... (vezi toată discuția)
Presedintele a demisionat georgeiuly georgeiuly Presedintele a demisionat si nici un proprietar nu vrea sa fie presedinte. Eu doresc sa vand apartamentul si nu are cine semna adeverinta de la asociatie, ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie ... Mihai Carnaru Mihai Carnaru Buna seara, Am urmatoarea intrebare: daca un presedinte de administratie de proprietari isi da demisia, din motive personale, iar membrii asociatiei nu ... (vezi toată discuția)