avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanse castigare proces cu politia fara martori.Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanse castigare proces cu politia fara martori.Am sanse sa castig contestatia?

Buna ziua,
Am fost oprit de politie pe motiv ca am circulat pe rosu.De fapt nu circulasem pe rosu dar agentul s-a enervat ca cica mi-ar fi facut semn sa dau cu spatele si eu as fi refuzat(cand m-am prins ce vrea de la mine era tarziu sa dau cu spatele si as fi incurcat grav circulatia)
Ideea e ca m-a amendat si mi-a luat permisul pentru circulatie la culoarea rosie(NEADEVARAT!!!)
nu am semnat si PV-ul a venit dupa 2 sapt un politist si mi l-a inmanat personal.
Nu a oprit nici un martor...nimic eu si el...atat
Am sanse sa castig contestatia ?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 15:55, 27 Februarie 2013
OG 2/2001

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.

Daca nu a semnat niciun martor-asistent, procesul-verbal poate fi anulat de instanta.
Depuneti plangerea in teren de 15 zile de la data primirii procesului-verbal.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis si certificat pe nedrept Andrei-Vlad Andrei-Vlad Buna ziua! Astazi mi s-a suspendat permisul datorita faptului ca agentul de politie zice ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului la iesirea din ... (vezi toată discuția)
E rosu sau nu e rosu? marc78 marc78 Buna ziua, Am oprit LA o trecere de pietoni semaforizata si din pozitia in care ma aflam nu mai puteam observa semaforul adresat autovehiculelor dar vedeam ... (vezi toată discuția)
Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)