avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelămurire tichete educaționale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelămurire tichete educaționale

Buna ziua ! Am o nelămurire , dacă cineva ma poate ajuta . Anul acesta am depus cerere pt tichete educaționale la copii pt 2 fete la gradinita și una in clasa 1 . Noi suntem 6 membri in familie : 4 copii și 2 parinti. Pt a beneficia de tichete educaționale trebuie ca venitul mediu lunar net pe luna Iulie sa fi fost de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe tare. De aici eu înțelegând ca valoare pe membru nu trebuie sa depășească 2025 lei . Astazi am primit mesaj de la gradinita ca nu ne-am încadrat pt tichete , dar din calculele noastre venitul nostru net in luna Iulie (socotind și alocațiile copiilor, toate veniturile) a fost in jur 11. 000 lei dar nu a depășit 12.000, asta împărțit la 6 membrii ar iesii sub pragul de 2025 lei .
Am înțeles noi greșit pragul pt a fi eligibili , sau au greșit cei ce au verificat dosarele? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: VMMG , utilizator 06:57, 18 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit OUG 83/2023, venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Puteti contesta Decizia de neacordare ..mergeti la gradinita si discutati.
Multumesc! De la gradinita mi-au spus ca de la secretariat li s-a spus ca plafonul pt tichete la gradinita ar fi de fapt in jur de 700 lei , lucru care mi se pare suspect având in vedere ca nu legea nu face vreo diferența privind acordarea , intre ciclul primar gimnazial și cel preșcolar . Mi s-a spus ca cea de la clasa 1 v-a primii , dar la gradinita fetele nu se încadrează . Ma voi interesa și sper sa deslușesc ‘’ misterul” :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete sociale-sprijin educațional pe suport electronic Corduneanu Loredana Corduneanu Loredana Buna ziua! Soțul este plecat în străinătate și este angajat la o firma germana. Mă incadrez sa depun dosarul pentru tichete sociale-sprijin educațional ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete gradinita Zelina Zelina Suntem o familie de 4 persoane și copilul cel mare a început în acest an gradinita. As dori sa știu dacă el se încadrează pentru obținerea tichetelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la ... crutescualexandra crutescualexandra Buna ziua! Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema: Am depus azi dosarul pentru tichetul de rechizite de 500 lei. Am 2 ... (vezi toată discuția)