Buna ziua ! Am o nelămurire , dacă cineva ma poate ajuta . Anul acesta am depus cerere pt tichete educaționale la copii pt 2 fete la gradinita și una in clasa 1 . Noi suntem 6 membri in familie : 4 copii și 2 parinti. Pt a beneficia de tichete educaționale trebuie ca venitul mediu lunar net pe luna Iulie sa fi fost de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe tare. De aici eu înțelegând ca valoare pe membru nu trebuie sa depășească 2025 lei . Astazi am primit mesaj de la gradinita ca nu ne-am încadrat pt tichete , dar din calculele noastre venitul nostru net in luna Iulie (socotind și alocațiile copiilor, toate veniturile) a fost in jur 11. 000 lei dar nu a depășit 12.000, asta împărțit la 6 membrii ar iesii sub pragul de 2025 lei .
Am înțeles noi greșit pragul pt a fi eligibili , sau au greșit cei ce au verificat dosarele? Multumesc !
Potrivit OUG 83/2023, venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.
Puteti contesta Decizia de neacordare ..mergeti la gradinita si discutati.
Multumesc! De la gradinita mi-au spus ca de la secretariat li s-a spus ca plafonul pt tichete la gradinita ar fi de fapt in jur de 700 lei , lucru care mi se pare suspect având in vedere ca nu legea nu face vreo diferența privind acordarea , intre ciclul primar gimnazial și cel preșcolar . Mi s-a spus ca cea de la clasa 1 v-a primii , dar la gradinita fetele nu se încadrează . Ma voi interesa și sper sa deslușesc ‘’ misterul” :)