avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal ia bani fără sa facă nimic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal ia bani fără sa facă nimic

Înșelătorie asistent personal
Buna ziua.Va rog frumos as dori niște informați.Mama mea are certificat de handicap din 2017 -grav cu asistent personal,termen de revizuire-nerevizuibil
Acest fals asistent personal ia aceasta indemnizație din 2017 ( acuma este Octombrie /2025) dar eu personal plătesc din buzunarul meu in fiecare luna o persoana care se ocupa de mama.De aceasta indemnizație beneficiază acesta persoana fără ca eu sa știu,deci acești bani nu i se cuvin.
De unde pot sa primesc informații in legătura cu aceasta persoana(asistent personal) și cum procedez sa depun o plângere sa restituie bani care nu i se cuvin.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2025
Cristina-1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 07:54, 19 Octombrie 2025
Puteti sesiza DGASPC sau Primaria in legatura cu activitatea persoanei respective.
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mama nu primește ea personal de la primărie indemnizația de însoțitor de 2.574 lei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoană cu grad de handicap grav poate să primească ... Mariana Stefan Mariana Stefan Bună ziua! O persoană cu grad de handicap grav poate să primească salariul de la primărie de care aparține? Că sa poată să își plătească ... (vezi toată discuția)
Schimbare asistent personal persoană cu handicap grav Costy7019 Costy7019 O persoană cu handicap grav care are asistent personal, în ce condiții poate schimba asistentul personal și dacă poate primi indemnizația de însoțitor ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie peroana cu handicap grav, certificat anulat prin sentinta judecatoreasca Aniia Aniia Am primit la departament spre solutionare o cererere de acordare indemnizatie lunara pentru persoana cu handicap grav. Speta este urmatoarea: 1.Certificat de ... (vezi toată discuția)