avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoană cu grad de handicap grav poate să ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoană cu grad de handicap grav poate să primească ...

Bună ziua! O persoană cu grad de handicap grav poate să primească salariul de la primărie de care aparține? Că sa poată să își plătească îngrijitor?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:59, 24 Iulie 2025
Daca gradul de handicap este “ grav cu insotitor “ - nu doar “ grav “ - poate solicita la DGASPC indemnizatie de insotitor , nu salariul insotitorului . Sau poate sa-si aleaga ce insotitor doreste , acesta va fi angajat de catre Primarie .
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Nu are cum să primească (persoana cu handicap) salariu de însoțitor, că nu se poate auto-angaja.
Dar poate opta să primească de la Primărie INDEMNIZAȚIA de însoțitor, și va primi lunar 2.574 lei în mână, de la Asistență Socială (la casierie).
Din acești bani va putea plăti o îngrijotoare să-i facă curățenie, mâncare, cumpărături..., și va mai rămâne și cu ceva bani de buzunar pentru cheltuieli personale.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare bilete de transport pentru insotitorul persoanei cu handicap grav anda700 anda700 va solicitam o informatie privind un caz al unui nevazator cu handicap grav: 1. nevazatorul cu handicap grav primeste indemnizatie de insotitor de la Casa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)