Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 11 ani iar mama vitrega acum 8 ani. Am facut succesiune dupa tata atunci cand acesta a decedat, fara sa stiu ca pe mama vitrega nu o pot mosteni Daca in termen de 8 ani de la moartea mamei fratii ei nu au initiat succesiunea se poate considera ca acestia au renuntat? Am vreo sansa sa pot ramane in posesia casei avand in vedere ca de 8 ani aici locuiesc sau oricand pot demara succesiunea si sa isi ceara dreptul? Multumesc mult
Și chiar dacă vor fi considerați renunțători, va fi considerat ca moștenitor statul. Trebuie să faceți partajul și să cereți atribuirea casei, urmând ca dvs să achitați o sultă.
Nu imi permit sa fac asta Am 68 de ani si o pensie de 1500 de lei Nu am copii si nici pe nimeni sa ma ajute De cateva saptamani rudele din partea mamei au inceput sa spuna ca ma vor da afara din casa
Din pacate , va pot da afara . Nu acum , dar , dupa dezbaterea mostenirii rudei lor - da . Daca acea casa a fost bun comun al parintilor , dvs. aveti o cota mult mai mica decat ei , asa cum arata certificatul de mostenitor pe care il aveti ( probabil 3/8) . Vor fi obligati sa va achite o sulta , daca vor sa ramana cu casa . Sau se va scoate la vanzare si va veti lua partea in bani . O idee ar fi sa negociati cu ei sa le donati partea dvs. in schimbul uzufructului viager, poate vor accepta . Asta ar insemna sa puteti sta in casa cat traiti , dar nu veti mai fi proprietara pe nici o cota .
Succesiune, mostenire
EliAur
Sot decedat,am o fata,succesiune nefacuta,ma recasatoresc .
Daca fac succesiunea dupa ce ma recasatoresc,viitorul sot va putea beneficia de mostenirea mea in ... (vezi toată discuția)