avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Criterii asistent medical coordonator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Criterii asistent medical coordonator

Bună ziua! Am urmatoarea situatie:
Este vorba despre un spital de stat. In cadrul unui compartiment, asistentul medical coordonator a iesit la pensie, iar pe locul sau a fost numit alt asistent, dar cu delegatie pentru 6 luni. Ce se intampla dupa cele 6 luni?
Postul se ocupa prin numire sau concurs? Ce criterii trebuie indeplinite de catre asistentul respectiv?
Sau mai exact, cine are prioritate: asistent medical principal cu studii postliceale cu 20 ani vechime sau asistent medical licentiat cu studii superioare (fara grad principal) si 5 ani vechime?
Ce lege face referirea aceste posturi?
Cel mai recent răspuns: Anton Stefania , utilizator 16:21, 19 Octombrie 2025
In mod normal, se organizeaza concurs. In anuntul concursului, organizatorul concursului nominalizeaza conditiile profesionale care trebuie indeplinite de persoanele dornice sa participe, data limita de depunere dosare, precum si criteriile de selectie a castigatorului concursului.
Multumesc! Dar legea permite ca un asistent medicala fara grad principal sa fie coordonator?

POPA GHEORGHE a scris:

In mod normal, se organizeaza concurs. In anuntul concursului, organizatorul concursului nominalizeaza conditiile profesionale care trebuie indeplinite de persoanele dornice sa participe, data limita de depunere dosare, precum si criteriile de selectie a castigatorului concursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent medical generalist studii superioare c_mar c_mar Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare vs studii postliceale StelutaStely StelutaStely Hotararea de Guvern 497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)