Conținut întrebare: succesiune după soacră.
Socrul meu a decedat în 2002 și s-a făcut succesiunea. Soțul meu a decedat în 2013 și s-a făcut succesiunea. Soacra mea a decedat în august 2025 și urmează să se facă succesiunea. Socrii au avut doi copii, o fată și un băiat. Fiica trăiește, iar băiatul, care a decedat, a fost soțul meu. Fiica soacrei, respectiv cumnata mea, urmează să mă cheme la notar pentru succesiune după soacra mea. În calitate de soție supraviețuitoare, ce drept am eu la moștenire după soacră? Chiar dacă nu contează, menționez că niciunul dintre copiii socrilor nu a avut la rând lui copii, adică socrii nu au avut nepoti. Poate moral ar fi cazul să stau în banca mea, dar cumnata mea s-a ridicat cu pretenții foarte mari la succesiune, și chiar cu scandal, atunci când am făcut succesiunea după decesul soțului meu, respectiv fratele ei. Așa că, aș dori să urmez calea legală în ceea ce privește succesiunea, sau să îmi recuperez măcar o parte din bani. Mulțumesc!
Nu aveți vocație succesorală la succesiunea soacrei dvs. Prin urmare, singurul moștenitor (în cazul în care va accepta succesiunea) va fi cumnata dvs., în calitate de fiică.
Nu aveti ce recupera, pentru ca asa cum este situatia din ce ati expus, singura mostenitoare legala a ei este cumnata dvs (fiica ei). Dvs nu ati vocatie succesorala.