Buna ziua, in urma unei relații de concubinaj a rezultat un băiețel care la ora actuală are 6 ani, noi, părinții locuim momentan împreună în casa proprietate personală și nu ne mai înțelegem sub nici o forma și nu mai exista vreo șansă de împăcare. As dori o mica îndrumare in cazul obținerii custodiei copilului. Menționez că mama nu are nici un venit personal in ultimi 4 ani de zile, ea nu a contribuit cu nimic la domiciliu actual al meu și al copilului, nu are alt domiciliu in afara de acesta actual iar pe langa toate acestea mai are o fetiță dintr-o altă căsătorie pe care a crescut o împreună cu mine in ultimi 7 ani de când suntem împreună iar in ultimi 4 ani de când nu mai are venit am fost singurul întreținător al familiei noastre de 4 persoane plus întreținerea casei. Care ar fi pași și dacă am vreo șansă să obțin custodia exclusivă a copilului avut împreună . Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Daca spuneți că nu se poate custodie exclusivă, atunci am vreo șansă de a câștiga custodia(locuința copilului ) la mine cu program de vizita sau interacțiune cu copilul bineînțeles.Nu am nevoie de la ea nici de pensie de întreținere nici de nimic, vreau doar liniște pentru mine și copilul meu.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde de ce situatie va fi atunci … Daca cereti fiecare in parte domiciliul copilului , daca aveti ceva serios pentru a dovedi ca mama nu e potrivita pentru a creste copilul ( daca e alcoolica , consumatoare de droguri , cu boli mintale , bate copilul , etc. ) , daca nu are un domiciliu unde sa locuiasca , daca nu are din ce sa-l intretina , s.a.m.d. , asa cum vi s-a raspuns deja . Teoretic - aveti sanse egale , dar in realitate , instantele acorda mamelor domiciliul copilului . Ramane sa cereti asta in instanta si vedeti ce va iesi … Tot ce puteti face si ar fi indicat sa faceti , este sa va angajati un avocat bun .
In toate situațiile astea copilul având în vedere că are 6 ani nu va avea nici un cuvânt de spus? Din discuțiile mele cu el care au fost minimaliste până în momentul de față el nu vrea sa plece de langa mine nicăieri, am înregistrări pe telefon cu ceea ce spune copilul.
Doar dacă o convingeți pe mamă că cea mai bună soluție este ca domiciliul băiatului să fie la dvs. cu program de vizitare generos pentru ea și o legătură stabilă cu mama lui, cu bunicii materni, cu sora. Nu se mai poate împreună, înțelegem că familia aceasta de patru persoane nu mai oferă minorilor o atmosferă normală și liniștită, la care visați pentru dvs. și băiat. Dar ea nu a mai avut serviciu în ultimii patru ani ca să crească copilul dvs. și fetița din prima căsătorie. Poate a renunțat la carieră pentru asta și v-a fost bine tuturor, copiilor în primul rând, căci au avut-o pe mama alături, nu ați plătit bonă, creșă, grădiniță. Renunțați la acest argument.
Fiind vorba de un băiat, dacă aveți un avocat bun și apelați și la un mediator autorizat, care să vă ajute să comunicați calm și eficient cu mama și în interesul superior al copilului, astfel încât să o convingeți pe mamă să fie de acord că este cel mai bine pentru băiat, aș zice că aveți șansa unei Hotărâri judecătorești în favoarea dvs. altfel, cum vi s-a mai spus, judecătorii încredințează minorul mamei.
Minorul este ascultat dacă are minim 10 ani. Și, mai mult ca sigur, nici fără mama nu vrea, mai ales dacă a stat cu ea pentru ca dvs. să puteți merge la serviciu.
La 6 ani , probabil ca , daca mama lui l-ar intreba acelasi lucru , ar spune ca vrea sa stea cu ea . E mic , nu are cum sa aiba o idee clara despre unde-i va fi mai bine . De exemplu , binenteles ca ar prefera sa stea cu parintele care e mai ingaduitor cu el , care nu-l pune la culcare la ora la care ar trebui , ci-l lasa la joaca atat cat vrea el , la parintele care-l lasa cat doreste la desene animate , la TV sau la tableta , care-i da dulciuri oricand si oricate , etc. In mod obligatoriu , copilul e ascultat de instanta de la 10 ani , dar nici atunci nu e hotaratoare dorinta lui . Nu e imposibil ca instanta sa vrea sa-l asculte , dar e putin probabil . Cereti macar o consultatie unui avocat - ca nu e o avere - , iar acesta va poate spune ce puteti si ce nu puteti invoca in instanta , si daca aveti motive obiective sa cereti ca mama lui sa nu primeasca domiciliul copilului la ea ( in afara ca , asa cum e normal pentru un tata iubitor , ati vrea sa-l tineti langa dvs. ) . Acum , mai depinde si de ce doreste mama …
Divort
Pitesti
In conditiile in care casatoria se desface \"prin acord\" si se stabileste custodia comuna privind copilul, pe ce criterii se stabileste domiciliul acestuia ... (vezi toată discuția)