avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se depune plângere împotriva lipsei de raspuns ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se depune plângere împotriva lipsei de raspuns la o plângere impotriva soluției de clasare intr-un dosar penal?

Unde se depune plângere împotriva lipsei de raspuns la o plângere impotriva soluției de clasare intr-un dosar penal, solutie dispusă prin ordonanță?

Sunt in urmatoarea situatie:
- intr-un dosar penal s-a dispus soluția de clasare, prin ordonanță a parchetului de pe linga judecatorie;
- am depus plângere împotriva soluției de clasare, in termenul de 20 zile si dupa 6 luni inca nu am primit un raspuns;
- doresc sa depun o plingere fata de aceasta lipsa de raspuns si sa solicit explicit punerea în mișcare a acțiunii penale.

Intrebare: care varianta este cea corecta pentru depunerea plangerii
1) catre procurorul ierarhic superior (banuiesc ca ar fi perchetul de pe linga tribunal);
2) catre judecătorul de cameră preliminară de la instanța căreia i-ar reveni, potrivit legii, competența să judece cauza în primă instanță, cf. art. 340, alin (2).

Multumes pentru bunavointa
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2025
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: hot_oliviu , utilizator 14:18, 21 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, la judecator.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu pentru procuror ContSters327384 ContSters327384 Buna ziua ! Am facut contestatie impotriva solutiei de clasarare a prim procurorului parchetului x , la procurorul ierarhic superior .... Dupa ce au ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare nicolaehaj nicolaehaj Buna, In urma cu cateva zile am depus o plangere impotriva solutiei de clasare in cadru unui dosar administrat de parchetul de pe langa judecatorie respectiv ... (vezi toată discuția)