avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil, post desfiintat, firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil, post desfiintat, firma reorganizare judiciara

Buna ziua,

Am nevoie va rog de suport in urmatoarea situatie de drept al muncii:
sunt in concediu de crestere copil , am anuntat ca ma intorc la birou
pe data de 13 noiembrie 2025 cand copilul are 1 an si 10 luni fara o zi
(nascut la data de 14.01.2024).
Intre timp a avut loc o reorganizare judiciara, postul a fost desfiintat.

As vrea sa stiu care sunt drepturile mele conform legislatiei in vigoare,
ce se intampla cu actualul contract care este suspendat cu post desfiintat si firma in reorganizare - este legala o astfel de concediere sau am anumite drepturi ?

Care sunt variantele acum in asa fel incat sa ma intorc la angajator pe acelasi salariu pe un alt post ?
Mi-au propus sa am un interviu pentru un post mai putin insemnat decat inainte.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2025
CarmenLM, utilizator
Cel mai recent răspuns: CarmenLM , utilizator 19:03, 21 Octombrie 2025
Concedierea salariatilor poate fi dispusa pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Va multumesc. Dar daca nu e vorba de reorganizare juridica - poate nu m-am exprimat corect - ci de faptul ca o parte din companie s-a vandut, departamentul in care eram eu a fost desfiintat si s-au creat doua noi entitati legale ale companiei mama. Spunandu-mi de la HR ca eu as apartine uneia dintre entitati. Daca totusi apartin companiei mama cum se schimba datele si situatia expusa anterior ? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii AlinaManoliu AlinaManoliu Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil, din 26 ianuarie trebuie sa ma intorc la serviciu. Societatea de unde am intrat in cic are biroul central in ... (vezi toată discuția)