avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta/calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta/calomnie

Buna ziua, va scriu in legatura cu un incident de la locul meu de munca intamplat saptamana trecuta - mai precis (10.02.10). Totul a inceput de la faptul ca mi s-a reprosat de catre un superior ca nu am facut un lucru care tinea de atributiile mele - si in mod normal ca la noi in Romania - la sfarsitul fisei postului dupa enumerarea responsabilitatilor postului mai e trecut urmatorul paragraf: "Executa si alte sarcini dispuse de catre conducerea societatii." - asa ca oricine se afla in post de conducere poate sa iti ceara orice - angajatul devine un fel de sclav. Am rugat persoana care m-a atacat (e vorba de o ea care urmeaza sa intre in concediu de maternitate) sa se calmeze in timp ce a inceput cu amenintari cu datul afara si injuraturi/insulte aduse la adresa mea. Comportamentul ei m-a surprins el nefiind demn de un om aflat intr-un post de conducere; avand respect fata de copilul care urmeaza sa se nasca am rugat-o sa se calmeze si daca vrea sa ma atace in vreun fel sa o faca pe cale oficiala (referat inaintat conducerii societatii). Din pacate nu a luat in calcul ce am zis si a continuat cu injuraturile grele care ar enerva pe oricine ele fiind la adresa unei persoane datorita careia ma aflu pe acest pamant, insistand am mers langa biroul ei si am implorat-o sa inceteze si sa se gandeasca cum ar fi daca micutul pe care ea il asteapta sa fie injurat de o persoana - asa cum face ea cu mine - nu s-a oprit si i-am spus ca daca mai spune o data o sa-i dau una peste gura poate asa se trezeste si intelege in ce crize se afla - a continuat si eu am intins o mana peste birou, clar ca s-a ferit si a aruncat cu telefonul si cu capsatorul dupa mine dupa care a iesit de dupa birou si a venit spre mine si a inceput sa ma impinga - i-am prins mainile in incercarea de a ma apara, a inceput sa urle ca din gura de sarpe ca o bat; asa a venit o colega care ne-a vazut cum ne tineam de maini :); In schimb sunt cel putin 3 persoane care au auzit-o injurandu-ma. Clar ca fiind vazuta ca delicata si sensibila eu sunt cea care a picat prost - mai ales ca in incercarea de a-si elibera mainile am zgariat-o pe maini , din acea zi nu a mai venit la servici si a anuntat tota firma ca eu am batut - o eu continuand sa merg din responsabilitate fata de postul ocupat. Deoarece directorul gen. al societatii a lipsit in aceasta perioada maine urmeaza sa se discute pe aceasta tema si sa se vada ce e de facut.
Sincer nu as vrea sa-i fac nici un rau doar ca m-am saturat sa vad oameni care fac abuz de functia ocupata.
Sperand ca va avea cineva rabdare sa citeasca tot ce am scris si ma va sfatui, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: paola4 , utilizator 10:54, 21 Februarie 2010
preventiv cred ca ar fi indicat sa faceti o reclamatie catre director nu cumva sa faca dansa prima si apoi daca mai are si pe altii de partea sa va fi mult mai greu.
pana la urma trebuie sa va ganditi la dvs si apoi la copii inca nenescuti ai unei "doamne" care mai este si in conducerea unei societati si care ar trebui sa fie exemplu.
mai mult cred ca sarcinile pe care vi le da trebuie sa fie in legatura cu postul pe care il ocupati si pentru care ati fost angajata.banuiesc totodata ca aveti un sef direct care raspunde de dvs si care ar trebiu sa stie ce s-a intamplat.
oricum nimeni nu are dreptul sa se comporte astfel in nici o situatie.
Va multumesc pentru sugestii si incurajari, pana la urma s-a rezolvat nefiind acuzata sau vazuta ca si partea vinovata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict soldat cu rani minore beaganea beaganea Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare legala pentru fratele meu in varsta de 20 de ani care a participat activ la un conflict. Las mai jos povestea ... (vezi toată discuția)
Lovit cap in gura si pumn in fata in public Skyper96 Skyper96 Buna, Eram intr-o piata publica, pe un trotuar, iar dorind sa trec “strada pavata” (nu e o strada efectiva, e ca in parcarile la complexuri), am vazut ... (vezi toată discuția)
Plangere penala - loviri si amenintari cu moarte SorinManta SorinManta Buna ziua, Sunt in divort cu sotia de anul trecut. Divortul a fost deschis de ea. Atunci cand ea s-a lamurit ca eu nu vreau sa ne impacam ( am aflat ca avea ... (vezi toată discuția)