avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La cat timp de la finalizarea divorțului se obtine ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La cat timp de la finalizarea divorțului se obtine hotararea? Si care sunt pasii ...

Buna ziua,

Va rog frumos, pentru un divort, la cat timp de la finalizarea lui se obtine hotararea de divort? Si care sunt pasii in vederea obtinerii hotararii? Si ce acte sunt necesare pentru a fi depuse? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:03, 22 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, hotatrarea se pronunta dupa judecarea dosarului si se redacteaza teoretic in 30 zile de la pronuntare, practic depinde.
Pentru obtinerea hotararii trebuie sa formulati cerere de chemare in judecata, sa platiti taxa de timbru si sa depuneti certificatul de casatorie si alte probe necesare in functie de circumstantele situatiei dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2025
Madalina Pascu, Avocat
Va multumesc. Intrebam dupa ce se finalizeaza divortul care sunt pasii de urmat, in vederea obtinerii hotararii definitive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legalizati hotararea, cu o cerere adresata instantei si o taxa judiciara de 5 lei plus copia hotararii.
Daca sunteti in posesia hotararii urmati pasii sugerati mai sus.Daca nu ati primit hotararea asteptati,in general dureazs cel putin 3,4 luni,.Termenul de 30 de zile este respectat extrem de rar..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu acordul partilor + minor iura1729 iura1729 Buna ziua! La inceputul acestui an am hotarat impreuna cu sotul meu ca relatia noastra nu mai functioneaza asa cum ne-am dori si am inaintat in data de ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)
Obtinerea deciziei de divort cristyfurisi cristyfurisi Buna ziua, As dori sa aflu cum pot intra in posesia deciziei de divort. Sentinta de divort a fost pronuntata in data de 4 martie 2011, iar eu nu am intrat ... (vezi toată discuția)