Buna ziua, in 2021 am primit sentinta de 1 an si 3 luni pentru conducere sub influenta. conform art 336 alin2. Permisul meu trebuia normal anulat dar NU sa facut anularea pentru ca detin un permis emis de Marea Britanie, deoarece dupa 1 an de la definitivarea sentintei m-am reinscris pentru a sustine examenul, stiind ca permisul meu este anulat. Am fost sa dau examenul iar domnul politist mi-a spus ca nu pot sustine examenul deoarece am un permis activ. Dupa niste cercetari, intradevar permisul meu apare ca Preschimbat in baza de date a politiei. In sentinta am mai primit art 65 alin. 1 si 3 C. 66 1 i 68 alin1 b.
Dupa ce am aflat ca este valabil am inceput sa conduc din nou, am fost oprit de foarte multe ori si nimeni nu mi-a facut nimic. Insa pe data de 15/08/2025 un politist mi-a spus ca permisul este anulat, desi nu este si mi-a aratat clar ca scria preschimbat, nu anulat.
De ce nu a fost anulat?
Sa fie din cauza Art 114.1? În cazul titularului unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dacă acesta se află în unul dintre cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) lit. a), b) sau d), se dispune interdicţia de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de 1 an, începând cu ziua imediat următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, în condiţiile stabilite prin regulament.
Asta stiu, dar in data de 15.08.2025 am fost oprit de un agent de politie si mi-a spus ca am permisul anulat si mi-a inceput o urmarire penala, desi in baza lor de date ca mi-a si aratat, scria clar Preschimbat