avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat? Dar nu e anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat? Dar nu e anulat

Buna ziua, in 2021 am primit sentinta de 1 an si 3 luni pentru conducere sub influenta. conform art 336 alin2. Permisul meu trebuia normal anulat dar NU sa facut anularea pentru ca detin un permis emis de Marea Britanie, deoarece dupa 1 an de la definitivarea sentintei m-am reinscris pentru a sustine examenul, stiind ca permisul meu este anulat. Am fost sa dau examenul iar domnul politist mi-a spus ca nu pot sustine examenul deoarece am un permis activ. Dupa niste cercetari, intradevar permisul meu apare ca Preschimbat in baza de date a politiei. In sentinta am mai primit art 65 alin. 1 si 3 C. 66 1 i 68 alin1 b.
Dupa ce am aflat ca este valabil am inceput sa conduc din nou, am fost oprit de foarte multe ori si nimeni nu mi-a facut nimic. Insa pe data de 15/08/2025 un politist mi-a spus ca permisul este anulat, desi nu este si mi-a aratat clar ca scria preschimbat, nu anulat.

De ce nu a fost anulat?
Sa fie din cauza Art 114.1? În cazul titularului unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dacă acesta se află în unul dintre cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) lit. a), b) sau d), se dispune interdicţia de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de 1 an, începând cu ziua imediat următoare datei rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, în condiţiile stabilite prin regulament.
Cel mai recent răspuns: Dendra , utilizator 17:59, 22 Octombrie 2025
Da, acest articol se aplica in cazul permiselor emise de alte state.
Asta stiu, dar in data de 15.08.2025 am fost oprit de un agent de politie si mi-a spus ca am permisul anulat si mi-a inceput o urmarire penala, desi in baza lor de date ca mi-a si aratat, scria clar Preschimbat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ma poate reprezenta cineva in acest caz?! sunt solutii ... Iulian8889 Iulian8889 Buna seara Ma poate reprezenta cineva in acest caz?! Sunt solutii ? 08 08 2018- incalcare art 336.alin1 27 10 2020- instanta stabileste pedeapsa de 8luni ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul romaniei seat seat Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis auto/condamnat cu suspendare! gabilucian gabilucian Buna ziua am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere, in mai multe dosare, ultima condamnare a ramas definitiva anul trecut(2014) in februarie Insa mai ... (vezi toată discuția)