avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara.Va rog sa ma ajutati in ce va intreb:: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara.Va rog sa ma ajutati in ce va intreb:: doresc sa fac ...

Buna seara.Va rog sa ma ajutati in ce va intreb:: doresc sa fac succesiunea cu sora mea pe apartament si casa. pe cale amiabila murind mama. Dar doresc sa fac succesiunea amiabila si pe bunurile din interior adica mobila,si alte bunuri de valoare.Notariatul la care am apelat pare ca nu este prea interesat si asta stiu ca de regula succesiunea se face pe apartament casa,Poate exista firma de avocatura,notariat sau firma de evaluare care dupa ce constata poate trece in succesiune nu numai apartamentul si casa ci si bunurile de valoare. Astept cu mult interes raspunsul dvs. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad19722 , utilizator 22:21, 22 Octombrie 2025
Daca e totul amiabil, care e sensul?
Problema este că trebuie văzute actele de proveniență, modul de dobândire si evaluate, ceea ce pe lângă faptul că este o muncă de Sisif, care presupune deplasarea notarului in imobil, acesta nu are in atribuții stabilirea valorii, valoare care va creste cuantumul masei succesorale si implicit taxele notariale.
Daca totuși insistați si insistați, s-ar putea sa găsiți un notar care sa va faca inventarul, însă asteptati-va ca toata procedura asta sa se reflecte in onorariu.
Ar avea sens, daca aveți niște obiecte precum vreun tablou, vreo colecție de ceva, o bijuterie deosebita cu briliante etc.
Asa, mobila, scaunele, fețele de masă si tacâmurile...in privința acestora, vă înțelegeți dvs cu sora.
Nu am insistat in descriere ....Va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bubucosti bubucosti Tata a decedat anul trecut. in noiembrie, mama inca ezita sa facem succesiunea (eu si sora mea). O intrebare ar fi; succesiunea trebuie pregatita prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata eec eec Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza daca tatal meu a murit si a ramas mama mea si sora mea urmand sa impartim un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)