Buna seara.Va rog sa ma ajutati in ce va intreb:: doresc sa fac succesiunea cu sora mea pe apartament si casa. pe cale amiabila murind mama. Dar doresc sa fac succesiunea amiabila si pe bunurile din interior adica mobila,si alte bunuri de valoare.Notariatul la care am apelat pare ca nu este prea interesat si asta stiu ca de regula succesiunea se face pe apartament casa,Poate exista firma de avocatura,notariat sau firma de evaluare care dupa ce constata poate trece in succesiune nu numai apartamentul si casa ci si bunurile de valoare. Astept cu mult interes raspunsul dvs. Va multumesc.
Daca e totul amiabil, care e sensul?
Problema este că trebuie văzute actele de proveniență, modul de dobândire si evaluate, ceea ce pe lângă faptul că este o muncă de Sisif, care presupune deplasarea notarului in imobil, acesta nu are in atribuții stabilirea valorii, valoare care va creste cuantumul masei succesorale si implicit taxele notariale.
Daca totuși insistați si insistați, s-ar putea sa găsiți un notar care sa va faca inventarul, însă asteptati-va ca toata procedura asta sa se reflecte in onorariu.
Ar avea sens, daca aveți niște obiecte precum vreun tablou, vreo colecție de ceva, o bijuterie deosebita cu briliante etc.
Asa, mobila, scaunele, fețele de masă si tacâmurile...in privința acestora, vă înțelegeți dvs cu sora.
Succesiune
bubucosti
Tata a decedat anul trecut. in noiembrie, mama inca ezita sa facem succesiunea (eu si sora mea). O intrebare ar fi; succesiunea trebuie pregatita prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata
eec
Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza daca tatal meu a murit si a ramas mama mea si sora mea urmand sa impartim un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)