avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT CIVIL - PUNCT TRAFO PROPRIETATE PRIVATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT CIVIL - PUNCT TRAFO PROPRIETATE PRIVATA

Bună ziua! Am cumpărat un teren de 635m2 și pe el se află un post de transformare electrică. În CF și contract de cumpărare vânzare, este liber de sarcini, fără vreo servitute. Am luat legătura cu cei de la Electrica și mi-au spus ca foștii proprietari au semnat un act pe propria răspunde în fața unui notar cum ca sunt de acord cu amplasarea și folosința PT, dar și ca PT inca nu se afla in proprietatea Electrica pana cand dezvoltatorul (tot fostul proprietar) îndeplinește condițiile legale. Acel act de care vorbește Electrica, este o declarație făcută intre cele 2 părți, prin care fostul proprietar este de acord ca dacă Electrica dezmembrează 30m2 din total 635 și crează un nou nr cadastral pe acea bucata, atunci se obliga cu întâlnirea din nou în fața notarului public pentru încheierea unui contract de superficie autentică (Am declarația). Bănuiesc ca acel contract nu s-a mai încheiat deoarece nu există nici-o dezmembrare a terenului. Dar CF-ul meu este pe toți acei 635 m2, fără vreo servitute sau orice altceva pe teren. Ce pot să fac mai departe ? Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2025
Oswald.larisa, utilizator

Alte discuții în legătură

Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie gaab gaab Din cite am citit despre acest contract ,am inteles ca se face cotra unei sume de bani (lunare sau cum se hotareste intre parti) dar am mai vazut si un model ... (vezi toată discuția)
Cumpar casa....fara teren VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pt ca nu mai pot...In continuare , incercand sa pun lucrurile in ordine dupa oameni care nu-si fac treaba cum ... (vezi toată discuția)