avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Îndrumător personal contractual debutant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Îndrumător personal contractual debutant

Bună ziua,

În instiţuţia în care lucrez (o bibliotecă municipală cu personalitate juridică), a fost angajată o persoană pe un post unic de bibliotecar, studii superioare, debutant. În instituţie, ca personal de specialitate în afară de manager (bibliotecar, studii superioare, angajat al bibliotecii care a câștigat concursului de proiecte de management conform OUG 189/2008) mai este un operator date studii medii.
Vă rog frumos să îmi raspundeţi la următoarele întrebări:
1. Conform art. 81 din HG nr. 1336/2022 poate fi numit operatorul e date, studii medii, treapta II ca îndrumător pentru bibliotecarul studii superioare, debutant?
2. În cazul în care îndrumătorul salariatului debutant nu poate fi operatorul de date, poate managerul să fie îndrumătorul acestiua?

Vă mulţumesc pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:00, 23 Octombrie 2025
Îndrumătorul este numit de conducătorul autorității sau instituției publice, la propunerea conducătorului compartimentului în care își desfășoară activitatea salariatul debutant.

In speta, legea nu distinge cine poate fi indrumator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la studii medii la studii superioare gherasim_mimi gherasim_mimi Sunt bibliotecar cu studii medii IA, cu o vechime de 22 ani în această meserie. Anul acesta am terminat Facultatea . Aș vrea să știu dacă ... (vezi toată discuția)
Scoatere posturi contractuale unice la concurs alexj17 alexj17 Bună ziua, La biblioteca la care lucrez ma confrunt cu urmatoarea situaţie: organigrama instituţiei are 4 compartimente diferite în care sunt vacante ... (vezi toată discuția)
Treapta salarizare bibliotecar florentinu2007 florentinu2007 Buna ziua. Sunt bibliotecara la o biblioteca publica in Bucuresti. As vrea sa stiu care este diferenta intre gradatii din punct de vedere al salariului. Eu ... (vezi toată discuția)