avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea de la studii medii la studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea de la studii medii la studii superioare

Sunt bibliotecar cu studii medii IA, cu o vechime de 22 ani în această meserie. Anul acesta am terminat Facultatea . Aș vrea să știu dacă trecerea la studii superioare se face la același grad profesional avut anterior sau care este procedura acestui fapt , în condițiile carei Legi?.... Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gherasim_mimi , utilizator 14:46, 5 Septembrie 2011
Nu stiu daca sunteti bibliotecar intr-o biblioteca publica din subordinea autoritatii locale(primarie,CJ)sau intr-o biblioteca din reteaua Min.Invatamantului,nici daca aveti statut de functionar public,sau sunteti personal contractual.
Banuiesc totusi ca sunteti personal contractual si nu functionar public,asa incat.in aceste cazuri de regula absolventii invatamantului superior , care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii.
Astfel,daca dvs,sunteti bibliotecar IA,st. medii in prezent,conform celor precizate mai sus,ar trebui sa fiti promovat pe functia de bibliotecar gradul II,studii superioare.
Va multumesc frumos!....E posibil ca salariul pt bibliotecar II , studii superioare să fie mai mic decât cel pt bibliotecar IA , studii medii?. La salarul de bază , presupun că mi se adaugă toate sporurile ce le-am avut si până acum
Nu cunosc grila dvs. de salarizare,dar ,in cf. cu prevederile Lg.285/2010,art. 2 in anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat.
Se va mentine gradatia avuta ,in cf. cu transa de vechime in munca pe care o aveti.

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Din nou vă mulțumesc și vă doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu o nelămurire, poate reușiți să mă ajutați. ... Alin Dragotescu Alin Dragotescu Buna ziua! Am și eu o nelămurire, poate reușiți să mă ajutați. Lucrez ca bibliotecar intr-o biblioteca publica si sunt încadrat pe un post de studii ... (vezi toată discuția)